Επίθεση με νεκρούς στην Ιερουσαλήμ: Οι δράστες ήταν αδέρφια και μέλη της Χαμάς!

Είχαν φυλακιστεί για τρομοκρατία

Must Read

Σοκαριστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται στην δημοσιότητα σχετικά με τους δύο άνδρες οι οποίοι νωρίτερα σήμερα το πρωί άνοιξαν πυρ σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλα έξι, πριν πυροβοληθούν και οι ίδιοι και πέσουν νεκροί.

Οι δράστες ήταν δύο αδέρφια και μέλη της Χαμάς!

Δείτε βίντεο με την στιγμή της επίθεσης:

https://twitter.com/ZechariahSharab/status/1730128997894238416

Πρόκειται για τον 38χρονο Μουράντ Ναμρ και τον 30χρονος Ιμπραχίμ Ναμρ από τη συνοικία Σουρ Μπαέρ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ Shin Bet, οι δύο άνδρες είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομοκρατία.

Συγκεκριμένα ο 38χρονος φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομοκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο μικρότερος αδελφός του το 2014 για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

Δείτε βίντεο από την επίθεση

Χέρτζονγκ: «Ατέλειωτος πόλεμος κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων»

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ κατήγειλε «ένα ακόμη παράδειγμα της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, του ατελείωτου πολέμου που διεξάγουμε κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων, κυρίως της Χαμάς».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συνεχάρη με ανακοίνωσή του τους δύο στρατιώτες και τον πολίτη που επενέβησαν και εξουδετέρωσαν τους δράστες. «Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να επεκτείνει τη διανομή όπλων στους πολίτες», διαβεβαίωσε.

 

«Αυτή η επίθεση ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να πολεμάμε με ισχύ και αποφασιστικότητα κατά της φονικής τρομοκρατίας που απειλεί τους πολίτες μας», σχολίασε ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ στο Χ.«Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει εκ νέου ότι δεν πρέπει να επιδεικνύουμε αδυναμία, ότι πρέπει να μιλάμε στη Χαμάς μόνο μέσω του σκοπεύτρου (των τουφεκιών), μόνο μέσω του πολέμου», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ από το σημείο της επίθεσης.

Και ο Μπεν- Γκβιρ δήλωσε ότι ο Ισραήλ θα συνεχίσει την πολιτική της χαλάρωσης των κανονισμών για την έκδοση αδειών οπλοφορίας από πολίτες.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση αποτελεί υπενθύμιση «της τρομοκρατικής απειλής που αντιμετωπίζουν καθημερινά το Ισραήλ και οι Ισραηλινοί (…) Οι σκέψεις μου είναι στα θύματα αυτής της επίθεσης».

Δείτε επίσης:

Τρομακτικό βίντεο με την επίθεση σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ – Τρεις οι νεκροί

Μια γυναίκα νεκρή από πυροβολισμούς στην Ιερουσαλήμ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This