Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη μετά την Ισπανία σε ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η χώρα μας δεν απέστειλε στη Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία στοιχεία για τον μήνα Οκτώβριο...

Must Read

Την εκτίμηση ότι τον περασμένο Οκτώβριο περί τα 13,2 εκατομμύρια άτομα ήταν άνεργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα 11,1 εκατομμύρια εκ των οποίων στη ζώνη του ευρώ, εξέφρασε σήμερα η Eurostat, σημειώνοντας πως, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, η ανεργία αυξήθηκε κατά 71.000 στην Ε.Ε. και κατά 48.000 στην ευρωζώνη.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία που διαθέτει η Eurostat, αυτά, δηλαδή, του Σεπτεμβρίου (…), το ποσοστό ανεργίας μειώνεται στο 10% από 10,6% τον Αύγουστο, με τις άνεργες γυναίκες να «αγγίζουν» το 12,4%, έναντι ενός 8% ανέργων ανδρών. Σύμφωνα δε με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η Ελλάδα καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε., μετά την Ισπανία (12% τον Οκτώβρη).

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τους νέους (κάτω των 25 ετών), τον Οκτώβριο του 2023 στην Ευρωπαϊκή Ένωση περί τα 2,9 εκατομμύρια εξ αυτών ήταν άνεργοι, τα 2,4 εκατομμύρια εκ των οποίων στην ευρωζώνη. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. έφτασαν το 14,8% τον Οκτώβριο από 14,7% τον Σεπτέμβριο, ενώ στη ζώνη του ευρώ έφτασαν το 14,9% από 14,6% τον προηγούμενο μήνα.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην Ε.Ε. καταγράφονται στην Ισπανία (28%), στην Ιταλία (24,7%) και στη Σουηδία (22,1%), με τη χώρα μας να έχει καταγράψει ποσοστό ανεργίας στους νέους 19,4%, αλλά τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This