Τέλος η κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή: Σειρήνες ηχούν ξανά στο Ισραήλ – Δείτε live εικόνα

Πυρά και εκρήξεις σε βόρειους τομείς της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι η αεράμυνα αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την Γάζα

Must Read

Στις 7 το πρωί έληξε η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Έκτοτε, επέστρεψαν πυρά και εκρήξεις στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ για πρώτη φορά ήχησαν σειρήνες αεράμυνας στο Ισραήλ. 

 

 

Δείτε live εικόνα:

Εκεχειρία τέλος στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να ανακοινωθεί νέα παράταση παρά τις σχετικές αναφορές. Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Βόρειο Τμήμα της περιοχής, ενώ ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως αναχαίτισε μια ρουκέτα. 

 

Συγκεκριμένα, το Ισραήλ ανέφερε πως το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Iron Dome αναχαίτισε ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας την ενεργοποίηση σειρήνων της αεράμυνας σε περιοχές γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακο. 

 

 

Η επιτυχής αναχαίτιση της ρουκέτας έγινε μια ώρα προτού εκπνεύσει η ισχύς της συμφωνίας βάσει της οποίας τέθηκε εφαρμογή η ανακωχή την 24η Νοεμβρίου. Δεν έχει υπάρξει καμιά αντίδραση από πλευράς Χαμάς μέχρι στιγμής, ούτε ανάληψη ευθύνης. Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι Καν, είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιήθηκαν σειρήνες της αεράμυνας αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η ανακωχή. Ο ισραηλινός στρατός, ανέφερε από την πλευρά του πως ήταν η δεύτερη, υπενθυμίζοντας πως άλλη μια ρουκέτα είχε εκτοξευθεί λίγη ώρα αφού άρχισε η παύση των εχθροπραξιών.

 

Μαχητικά και drones πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως άκουσαν να πετούν μαχητικά και drones στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ το Shebab News Agency («Πρακτορείο Ειδήσεων της Νεολαίας»), το οποίο θεωρείται προσκείμενο στη Χαμάς, έκανε λόγο μέσω Telegram για πυρά και εκρήξεις στον τομέα αυτό. Ούτε τα μέρη, ούτε το Κατάρ, που μεσολαβεί ανάμεσά τους, ανακοίνωσαν παράταση της συμφωνίας. Τυπικά η ανακωχή τερματίζεται σε λίγα λεπτά (στις 07:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας). 

Τριάντα Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από ισραηλινές φυλακές επανενώθηκαν με τις οικογένειές τους μετά την έβδομη ανταλλαγή, στο πλαίσιο της εκεχειρίας και αφού απελευθερώθηκαν οκτώ ισραηλινοί όμηροι. Περίπου το 60% των σπιτιών στη Γάζα καταστράφηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης στον πολιορκημένο θύλακα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν «επιβεβαιώνει» το δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύει τον εαυτό του, προτρέπει για την προστασία των αμάχων. Συνολικά 110 όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα απελευθερώθηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας στις 24 Νοεμβρίου, ενώ το Ισραήλ έχει απελευθερώσει 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Διαβάστε ακόμα:

Άλλες πέντε γυναίκες και ένας έφηβος Ισραηλινός επιστρέφουν σπίτι – Αποφυλακίζονται ακόμη 30 Παλαιστίνιοι 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This