Μέση Ανατολή: Νέα επίθεση δέχτηκαν πολεμικό και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Την ευθύνη της επίθεσης με drones φέρονται να ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης

Must Read

Ένα πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και κάμποσα εμπορικά πλοία δέχθηκαν σήμερα επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα, με το Αμερικανικό Πεντάγωνο να εκφράζει φόβους για νέα κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

«Είμαστε ενήμεροι για αναφορές σχετικά με επιθέσεις στο USS Carney και εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και θα παράσχουμε πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες», ανέφερε το Πεντάγωνο, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη ενέργεια πιθανώς σηματοδοτεί μια μεγάλη κλιμάκωση σε μια σειρά θαλάσσιων επιθέσεων που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή, σχετιζόμενες με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Νωρίτερα σήμερα, ο βρετανικός στρατός υποστήριξε ότι αναφέρθηκε μια ύποπτη επίθεση με drone, καθώς και εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς, ωστόσο, να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Από την πλευρά της, η βρετανική εταιρία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey ανακοίνωσε ότι ένα άλλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων φέρεται να υπέστη ζημιά από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σχεδόν 63 μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της βόρειας Υεμένης, ενώ πηγές ασφαλείας των θαλάσσιων μεταφορών ανέφεραν ότι ένα πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίων επλήγη από τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Πεντάγωνο δεν προσδιόρισε από πού πιστεύει ότι προήλθε η φωτιά, ωστόσο, όλα δείχνουν προς την πλευρά των -υποστηριζόμενων από το Ιράν- ανταρτών Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι, στεκόμενοι στο πλευρό της Χαμάς, έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες εβδομάδες σειρά επιθέσεων σε διάφορα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ έχουν επιτεθεί με drones και έχουν εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο το Ισραήλ.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This