Το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ διαψεύδει τις φήμες περί πλουτισμού επενδυτών από την επίθεση της Χαμάς

Must Read

Σάλο έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο πλουτισμού διαφόρων επενδυτών από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, κάτι που έφερε στο φως εμπεριστατωμένη έρευνα Αμερικανών πανεπιστημιακών, η οποία υποστηρίζει πως «κάποιοι» είχαν σχετική πληροφόρηση για την επικείμενη επίθεση, την οποία και εκμεταλλεύτηκαν αναλόγως.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ (TASE) αντέκρουσε σήμερα Τρίτη την συγκεκριμένη έκθεση, χαρακτηρίζοντάς την ανακριβή και τη(ν) (ανα)δημοσίευσή της ανεύθυνη. Το TASE υποστηρίζει πως οι εισηγητές της έρευνας έκαναν λάθος υπολογισμούς, καθώς οι τιμές των μετοχών είναι εισηγμένες στο ισραηλινό κέρμα αγκορότ -που είναι αντίστοιχο με σεντς και πένες, αντί για σέκελ- θέτοντας το πιθανό κέρδος ανοικτής πώλησης σε μόλις 32 εκατομμύρια σέκελ.

Ο Γιανίβ Παγκότ, επικεφαλής των χρηματιστηριακών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, τόνισε ότι, εξετάζοντας το ενδιαφέρον για ανοικτές πωλήσεις μετοχών της ισραηλινής τράπεζας Leumi, σημειώθηκε αύξηση περίπου 4,5 εκατομμυρίων μετοχών την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια παρέμεινε σταθερή. «Δεν βλέπω στα δεδομένα κάτι πολύ κοντά σε αυτό που έγραψαν στην εφημερίδα», τόνισε ο Παγκότ στο Reuters, προσθέτοντας ότι οι ερευνητές δεν μίλησαν με το TASE ή με μέλη του. «Δεν υπήρχε τίποτα ασυνήθιστο στις θέσεις short στο χρηματιστήριο τους δύο μήνες πριν από την επίθεση», υποστήριξε.

«Η θέση short της Leumi ελήφθη από μη ταυτοποιημένη ισραηλινή τράπεζα, γνωστή στο TASE», τόνισε ο Παγκότ και σχολιάζοντας τις εικασίες μέσων ενημέρωσης ότι η ίδια η Χαμάς βρίσκεται πίσω από το σορτάρισμα, πρόσθεσε πως «γνωρίζουμε ότι η συμμόρφωσή τους είναι πολύ αυστηρή, επομένως είναι απίθανο μια τέτοια θέση που προήλθε από μια τρομοκρατική οργάνωση να διαπεράσει τη συμμόρφωση αυτού του μέλους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή κάτι παρόμοιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This