Παρασκηνιακή διαμεσολάβηση Βερολίνου για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ότι βλάπτει την Ελλάδα, η Γερμανία από πίσω

Must Read

Ικανοποίηση στο Βερολίνο από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να έχει μεσολαβήσει παρασκηνιακά για να προχωρήσει ο… διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας.

Άλλωστε η συνεργασία Γερμανίας-Τουρκίας είναι διαχρονική, καθόλου κρυφή και αποδεδειγμένη ιστορικά από την εποχή που εκπαίδευαν τους ατάκτους του Μουσταφά Κεμάλ για να σφάξουν και να εκδιώξουν από τις πατρογονικές εστίες της Μικράς Ασίας, τους Έλληνες.

Να μην ξεχνάμε δε πως σε κάθε «συμμαχική» απόφαση που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα, η Γερμανία με κάποιο τρόπο βρίσκεται από πίσω.

Πάντως ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας, με αναλυτές να θυμίζουν πως πρόκειται για έναν απρόβλεπτο και ιδιόρρυθμο ηγέτη που χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να προσεγγίσει την Δύση. Κάτι που είναι άλλωστε ηλίου φαεινότερο και η μόνη που κάνει πως δεν το βλέπει είναι η ελληνική κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα το Βερολίνο επιμένει προς το παρόν να λέει «όχι» στην Άγκυρα για την προμήθεια Eurofighter, τουλάχιστον όσο η Τουρκία δεν δίνει το «πράσινο φως» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This