Επιμένει ο Νετανιάχου: Ο «δίκαιος πόλεμος» του Ισραήλ «για την εξάλειψη» της Χαμάς θα συνεχιστεί

Must Read

Την ώρα που η οργή των συγγενών των ομήρων της Χαμάς φουντώνει κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συνεχίζει να κάνει λόγο για «δίκαιο πόλεμο» που έχει ως στόχο την «εξάλειψη» της Χαμάς και για το λόγο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. 

Παράλληλα σε σημερινή του δήλωση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαιρετίζει«τη σωστή στάση που κράτησαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», μία ημέρα μετά το αμερικανικό βέτο σε ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον δίκαιο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας για την εξάλειψη της Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε: «άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουν από την μία πλευρά την εξάλειψη της Χαμάς και από την άλλη να ζητούν τον τερματισμό του πολέμου, κάτι που θα εμπόδιζε την εξάλειψη της Χαμάς».

«Θα αυξήσουμε την πίεση»

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου διαμηνύει ότι η στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας «θα αυξηθεί». 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τον στρατηγό Χερτσί Χαλεβί το δίκτυο της Χαμάς αρχίζει να καταρρέει καθώς η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της οργάνωσης.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Δείτε επίσης: Οργή συγγενών ομήρων κατά του πρωθυπουργού Νετανιάχου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This