Ποιες είναι οι πιο ειρηνικές χώρες για το 2023!

Εκτός ΤΟΡ-15 η Ελλάδα

Must Read

To TOP-15!

Η έκθεση «οι πιο ειρηνικές χώρες του κόσμου το 2023» δίνει μια διαφορετική οπτική στα παγκόσμια επίπεδα με τις περιοχές… ειρήνης!

Εν μέσω παγκόσμιων αναταραχών, αναμφίβολα, το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η έκθεση GPI του 2023 υπογραμμίζει τα έθνη του κόσμου με την περισσότερη ηρεμία και εστιάζει στα στοιχεία που ενισχύουν την ειρήνη μέσα από τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Ως αποτέλεσμα της σύγκρουσής τους, τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία κατατάσσονται μεταξύ των 10 λιγότερο ειρηνικών χωρών για το 2023.

Μικρή επιδείνωση σημειώθηκε στον τομέα Ασφάλειας, με την μεγαλύτερη επιδείνωση να παρατηρείται στον δείκτη πολιτικής αστάθειας. Ειδικότερα, 59 χώρες κατέγραψαν επιδείνωση της πολιτικής αστάθειας το 2022. Όμως, ο δείκτης επιπτώσεων της τρομοκρατίας βελτιώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με 70 χώρες να καταγράφουν χαμηλότερα επίπεδα τρομοκρατίας το 2022.

Οι πιο ειρηνικές χώρες και η Ελλάδα… εκτός:

Ισλανδία (1.124)

Δανία (1,31)

Ιρλανδία (1.312)

Νέα Ζηλανδία (1.313)

Αυστρία (1.316)

Σιγκαπούρη (1.332)

Πορτογαλία (1.333)

Σλοβενία ​​(1.334)

Ιαπωνία (1.336)

Ελβετία (1.339)

Καναδάς (1,35)

Τσεχία (1.379)

Φινλανδία (1.399)

Κροατία (1,45)

Γερμανία (1.456)

*Αυτές οι χώρες (αρκετές ευρωπαϊκές) διατήρησαν την εσωτερική/εξωτερική ειρήνη, με τις βαθμολογίες GPI να αντικατοπτρίζουν ισορροπία μεταξύ κοινωνικής ασφάλειας, απουσίας συγκρούσεων και περιορισμένης στρατιωτικοποίησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This