Τουρκία: Κατέληξε ο 53χρονος βουλευτής που είχε πάθει καρδιακή προσβολή μέσα στη Βουλή

Τα τελευταία του λόγια ήταν πως το «Ισραήλ θα υποστεί την οργή του Αλλάχ»...

Must Read

Δεν τα κατάφερε, τελικά, ο Χασάν Μπιτμέζ, ο 53χρονος βουλευτής του κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης Saadet («Κόμμα Ευτυχίας»), καθώς άφησε σήμερα, Πέμπτη 14/12, την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Άγκυρας όπου νοσηλευόταν.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε σε τηλεοπτικές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος την Τρίτη είχε ανακοινώσει πως η αγγειογραφία του βουλευτή αποκάλυψε ότι οι δύο κύριες φλέβες της καρδιάς του ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. «Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπάει, στη συνέχεια του έκαναν ανάνηψη στο κοινοβούλιο και τον μετέφεραν μέσα σε 20 λεπτά στο νοσοκομείο», όπου τα ιατρικά μηχανήματα τον κράτησαν στη ζωή.

Ο Χασάν Μπιτμέζ υπέστη καρδιακή ανακοπή την Τρίτη, με το που ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση. «Μπορούμε ίσως να κρυφτούμε από τη συνείδησή μας, αλλά όχι από την ιστορία», είχε δηλώσει ο Μπιτμέζ, ενώ, κλείνοντας, πρόσθεσε πως το «Ισραήλ θα υποστεί την οργή του Αλλάχ». Μάλιστα, τα τουρκικά μέσα ανέφεραν πως πέφτοντας χτύπησε σε ένα μαρμάρινο σκαλοπάτι.

Βλέποντάς τον να καταρρέει, βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπευσαν προς βοήθεια, με πρώτο και καλύτερο τον Τουρζχάν Κομέζ, βουλευτή του κεμαλικού κόμματος IYI και γιατρό στο επάγγελμα. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Al Azhar του Καΐρου, ο Χασάν Μπιτμέζ ήταν πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας για την Ισλαμική Ένωση και είχε εργαστεί στο παρελθόν για ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

^
*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This