Σε συναγερμό η Ε.Ε: Συλλήψεις φερόμενων τρομοκρατών σε Γερμανία, Δανία και Ολλανδία!

Οι ύποπτοι κατηγορούνται πως προετοίμαζαν χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων για λογαριασμό της Χαμάς

Must Read

Για πρώτη φορά γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στη Χαμάς, όσον αφορά στις συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, οι οποίες έγιναν σήμερα Πέμπτη σε Γερμανία, Δανία και Ολλανδία, καθώς όλοι τους φέρονται να αποτελούν μέλη τις ισλαμιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, τρία άτομα, φερόμενα ως μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν στη Γερμανία και ένα ακόμη στην Ολλανδία, ενώ νωρίτερα το απόγευμα είχε προηγηθεί μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Κοπεγχάγη της Δανίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν τρεις συλλήψεις. Άπαντες οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον εβραϊκών στόχων. Οπως ανακοίνωσαν σήμερα οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, τέσσερα μέλη της Χαμάς συνελήφθησαν αφού κρίθηκαν ύποπτα ότι σχεδίαζαν επιθέσεις σε εβραϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη, με τρεις από τους υπόπτους να τίθενται υπό κράτηση στο Βερολίνο και ένας στην Ολλανδία.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι συλληφθέντες κατηγορούνται εδώ και χρόνια ότι αποτελούν μέλη της Χαμάς και πως στο παρελθόν είχαν λάβει μέρος σε επιχειρήσεις της οργάνωσης στο εξωτερικό. Στόχος των κατηγορούμενων τους ήταν να εντοπίσουν μια αποθήκη όπλων στην Ευρώπη που είχε στηθεί για λογαριασμό της Χαμάς, και είχε δημιουργηθεί «συνωμοτικά» στο παρελθόν. Τα όπλα αυτά επρόκειτο να μεταφερθούν στο Βερολίνο, για να χρησιμοποιηθούν σε πιθανές επιθέσεις σε εβραϊκούς στόχους στην Ε.Ε.

«Μετά τις φρικτές επιθέσεις της Χαμάς κατά Ισραηλινών, οι επιθέσεις κατά Εβραίων σε εβραϊκά ιδρύματα έχουν επίσης αυξηθεί στη χώρα μας μέσα στις τελευταίες εβδομάδες», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις συλλήψεις. «Συνεπώς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι Εβραίοι στη χώρα μας δεν θα χρειαστεί να φοβηθούν ξανά για την ασφάλειά τους», επισήμανε.

Όσον αφορά στην επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη της Δανίας, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τρεις υπόπτους, με την υποψία ότι προετοίμαζαν «τρομοκρατικό χτύπημα». Έκαναν, μάλιστα, λόγο για ένα «δίκτυο», το οποίο σχετίζεται και με μία εγκληματική οργάνωση που έχει κατηγορηθεί για σύσταση συμμορίας, πράξεις βίας, ληστείες, εκβιασμούς και πωλήσεις ναρκωτικών στην πρωτεύουσα.

Λίγη ώρα αργότερα η Μοσάντ ανακοίνωσε, μέσω του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ότι οι συλληφθέντες στη Δανία «ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα για λογαριασμό της Χαμάς» και ότι πρόκειται για εξάρθρωση «θύλακα της Χαμάς» στην Ευρώπη.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:
^

Αυξημένος ο κίνδυνος επιθέσεων σε χώρες της Ε.Ε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντιμέτωπη αυτή την περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω του πολέμου στη Γάζα.

«Με τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και την πόλωση που προκαλεί στην κοινωνία μας, με την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπάρχει τεράστιος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην ΕΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσερχόμενη σε συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This