Όλο θέλουν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι και όλο αποτυγχάνουν

Συνελήφθησαν δύο συνταγματάρχες της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια δημοσίων αξιωματούχων, τούς οποίους φέρεται να είχαν στρατολογήσει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

Must Read

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρήκε έναν ακόμη τρόπο να… στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας ξανά πάνω του, την ώρα που στα διεθνή ΜΜΕ κυριαρχούν -δικαίως- οι ραγδαίες εξελίξεις στη Γάζα, με το Κίεβο να ανακοινώνει πως απέτρεψε ένα νέο ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι ουκρανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο Ουκρανών υπευθύνων ασφαλείας, οι οποίοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τη δολοφονία του Ζελένσκι και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας. Όπως ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) οι Ρώσοι αναζητούσαν πρόθυμους «εκτελεστές» μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ζελένσκι, οι οποίοι θα μπορούσαν να τον πάρουν όμηρο και να τον σκοτώσουν.

«Ερευνητές της SBU και της αντικατασκοπίας απέτρεψαν τα σχέδια της FSB να εξοντώσουν τον πρόεδρο της Ουκρανίας και άλλους εκπροσώπους της στρατωτικής και πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας στο Τelegram, υποστηρίζοντας ότι η εξόντωση του Ζελένσκι θα παρουσιαζόταν ως «δώρο» στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενόψει της ορκωμοσίας του. Με βάσει τις πληροφορίες της SBU, εκτός από τον Ουκρανό πρόεδρο, «ο εχθρός σχεδίαζε επίσης να εξοντώσει τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας, Βασίλ Μαλιούκ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων, Κίριλ Μπουντάνοφ, καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συλληφθέντες είναι δύο συνταγματάρχες της ουκρανικής κρατικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια δημοσίων αξιωματούχων, οι οποίοι και βρίσκονταν σε επαφή με τη FSB, μέσω της οποίας «μετέφεραν εμπιστευτικές πληροφορίες» στη Ρωσία.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This