Προκαλεί το τσιράκι του Ερντογάν: «Ο Χίτλερ ήταν εκλεγμένος πρωθυπουργός, ένας δρόμος μας μπορεί να πάρει το όνομά του!»

Μεταξύ σφαγέων, αλληλεγγύη…

Must Read

Ο Fatih Altaylı είναι ένας Τούρκος δημοσιογράφος του «βαθέως κράτους», ο οποίος είναι πολύ γνωστός στην πατρίδα του και ασκεί τεράστια επιρροή, ενώ είναι ταγμένος στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Altaylı είχε κατηγορηθεί μάλιστα και για χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων, μετά το τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς το 2013, ώστε να ευνοήσει το κόμμα του Ερντογάν, αλλά και για τη δημοσίευση ενός άρθρου κατόπιν αιτήματος του τότε πρωθυπουργού Ερντογάν, το οποίο οδήγησε στην απόλυση ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων της Habertürk.

Ο γεννημένος στην επαρχία Βαν της Τουρκίας -όπου κατοικούν ως επί το πλείστον Κούρδοι- σε τηλεοπτική του εμφάνιση, συνέκρινε τον Σέικ Σαΐντ (γεννημένος στην Παλού της επαρχίας Έλαζιγ, σεΐχης Νακσμπάντι – σημαντική Ταρίκα του σουνιτικού Ισλάμ- με καταγωγή κουρδική Ζάζα που αντιτάχθηκε στην ανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας και στην κοσμική τάξη, επιχείρησε ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης της εποχής απαιτώντας τη σαρία και εκτελέστηκε το 1925), με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Είπε μεταξύ άλλων ο Altaylı ξεδιπλώνοντας το μένος του για τους Κούρδους, ότι ο Χίτλερ «δεν πρόδωσε τη Γερμανία», ότι ήταν «εκλεγμένος Πρωθυπουργός» και ότι «ένας δρόμος μπορεί να πάρει το όνομά του, αλλά το όνομα του Σέικ Σαΐντ δεν μπορεί να δοθεί σε έναν δρόμο στο Ντιγιαρμπακίρ»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This