Παρέμβαση Λαβρόφ υποδηλώνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα σταματήσει

Must Read

Σε πρόσφατη σειρά δηλώσεων του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε αρκετές ανησυχίες, προσφέροντας πληροφορίες για την οπτική της Ρωσίας σε σχέση με διάφορα διεθνή θέματα.

 

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ειδικά το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, έχουν δείξει προκατάληψη υπέρ της Ουκρανίας σε βάρος άλλων εθνών. Κατηγόρησε τη Δύση ότι εκμεταλλεύεται τις εκεχειρίες αποκλειστικά για τον επανεξοπλισμό της Ουκρανίας, προβάλλοντας μια στρατηγική ανησυχία.

 

Επιπλέον, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι δυτικοί δημοσιογράφοι διστάζουν να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να λογοδοτήσουν σχετικά με το περιστατικό της Μπούχα. Αναφέρθηκε ακόμα στην επίλυση του αποκλεισμού των ρωσικών λιπασμάτων στα λιμάνια της ΕΕ ως θέμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ένας αξιοσημείωτος ισχυρισμός του Ρώσου Υπουργού ήταν πως η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, επιρρίπτοντας ευθύνη στη Δύση επειδή χαρακτήρισε τη Μόσχα ως εχθρό. Ο Λαβρόφ δήλωσε την απουσία εδαφικών διαφορών, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, ενθαρρύνοντας μια ειρηνική συνύπαρξη.

 

Ο Ρώσος Υπουργός διατύπωσε ισχυρισμούς ότι στρατιώτες του ΝΑΤΟ μάχονται στην Ουκρανία, υποδηλώνοντας ένα περίπλοκο γεωπολιτικό σενάριο. Ο Λαβρόφ επέκρινε τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ και του αρχηγού του Πενταγώνου, θεωρώντας τις σημάδια απόγνωσης.

 

Εστιάζοντας στις εσωτερικές υποθέσεις, ο Λαβρόφ επεσήμανε μια θετική τάση στη ρωσική αγροτική παραγωγή, αν και με επιφυλάξεις. Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για “double standards”, επικαλούμενος τη διαφορετική μεταχείριση μεταξύ Ισραήλ και Κιέβου στη χρήση αμερικανικών όπλων.

 

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε την απογοήτευση της Ρωσίας για την έλλειψη έρευνας και πληροφόρησης σχετικά με τα γεγονότα στη Μπούχα, ισχυριζόμενος ότι μια δυτική ατζέντα υπονομεύει τη χώρα. Επανέλαβε την αντίληψη της Ρωσίας ότι η Δύση στοχεύει να την αποδυναμώσει στην παγκόσμια σκηνή.

 

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν πρέπει να ξεπεραστούν ορισμένα όρια εάν επιθυμούν να διατηρήσουν μια ειρηνική σχέση με τη Ρωσία. Χαρακτήρισε την ιδέα της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ως «επικίνδυνη σκέψη», δηλώνοντας την αντίθεση του σε περαιτέρω κλιμάκωση.

 

Συμπερασματικά, οι δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ παρέχουν μια ματιά στις θέσεις της Ρωσίας για τις διεθνείς σχέσεις, αποκαλύπτοντας ανησυχίες, αποδίδοντας κατηγορίες και δηλώνοντας επιθυμία για δίκαιη μεταχείριση στην παγκόσμια σκηνή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This