Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές θέσεων του PKK σε Ιράκ και Συρία

Yποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν

Must Read

Συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα των Κούρδων η… ειρηνίστρια Τουρκία, που την ενδιαφέρει η κατάσταση στη Γάζα αλλά όχι η εξουδετέρωση άμαχων Κούρδων, που τους θεωρεί «τρομοκράτες».

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον 71 θέσεων κούρδων μαχητών σε Συρία και Ιράκ, με αποτέλεσμα «να εξουδετερωθούν συνολικά 59 τρομοκράτες», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν 48 στόχους στη βορειοανατολική Συρία το τελευταίο διήμερο. Υπογράμμισε πως χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) για να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους – όπως νοσοκομεία, πρατήρια καυσίμων, σιταποθήκες, εργοστάσια επεξεργασίας σιτηρών, κατοικίες, κτλ. – προκαλώντας σημαντικές απώλειες. Ορισμένες από τις πληγείσες υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν, αναφέρει.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών καταστράφηκε μια κλινική για διαβητικούς στο Κομπάνι. «Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον (μη στρατιωτικών) υποδομών θα επιτείνουν την ανθρωπιστική τραγωδία στη βορειοανατολική Συρία» επισημαίνει, αφού οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με σοβαρή επισιτιστική κρίση και ελλείψεις καυσίμων.

Η Τουρκία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την Παρασκευή και το Σάββατο μαχητές του PKK εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 12 τούρκους στρατιωτικούς. Οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ενταθεί τις τελευταίες 36 ώρες, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ότι θα εκδικηθεί για τους «μάρτυρες» που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This