Το Παρίσι απέλασε δυο Αζέρους διπλωμάτες μετά τις προκλήσεις του Μπακού

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία για την υποστήριξή της στην Αρμενία

Must Read

Κρίση τις σχέσεις ΓαλλίαςΑζερμπαϊτζάν, καθώς το Μπακού το τελευταίο διάστημα κατηγορεί το Παρίσι πως προσπαθεί να «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, και αυτό γιατί η Γαλλία υποστηρίζει την Αρμενία.

Μάλιστα μόλις τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, κατηγόρησε το Παρίσι ότι ευνοεί «νέους πολέμους» εξοπλίζοντας το Ερεβάν.

Και την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κήρυξε personae non gratae δύο Γάλλους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους για «δραστηριότητες ασύμβατες με το διπλωματικό καθεστώς τους».

Το γαλλικό υπουργείο απάντησε σήμερα ότι «αρνείται κατηγορηματικά» τους ισχυρισμούς του Μπακού και κάλεσε τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν «για να του κοινοποιήσει αυτά τα στοιχεία».

Απάντησε δε στην πρόκληση του Αζερμπαϊτζάν κηρύσσοντας «ανεπιθύμητα πρόσωπα» δύο εργαζομένους στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This