Η εναλλακτική Πρωτοχρονιά των Χιλιανών

Άλλα ήθη κι έθιμα

Must Read

Κάποιοι θα το πουν μακάβριο, άλλοι συμβολικό ή… και ελπιδοφόρο, καθώς από το τέλος έρχεται μια αρχή. Για τους Χιλιανούς ωστόσο ή ένα μέρος αυτών, αποτελεί παράδοση και θεσμό…

Υπάρχουν αρκετά περίεργες παραδόσεις που συνδέονται με τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς σε πολλές χώρες. Στην Ιρλανδία χτυπούν τους τοίχους των σπιτιών τους με καρβέλια ψωμί για να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Οι Ρουμάνοι λοιπόν στα χωριά, προσπαθούν να μιλήσουν στα ζώα και στη Νότια Αφρική οι κάτοικοι του Γιοχάνεσμπουργκ πετούν έπιπλα από το παράθυρο για να απαλλαγούν από την κακή τύχη. Η πιο ασυνήθιστη γιορτή της Πρωτοχρονιάς έρχεται από την πόλη Τάλκα στην Χιλή.

Οι κάτοικοι περνούν την παραμονή στα τοπικά νεκροταφεία, παρέα με φίλους και συγγενείς. Ακούγεται σαν καταθλιπτική παράδοση, αλλά οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι το να περάσουν την συγκεκριμένη νύχτα με τους νεκρούς αγαπημένους τους, φέρνει ειρήνη στις ψυχές τους και τούς εξασφαλίζει μια τυχερή νέα χρονιά.

Οι κάτοικοι της Τάλκα φέρνουν φαγητό και ποτά και συχνά ανάβουν μικρές φωτιές πλάι στους τάφους. Έτσι έχουν την ευκαιρία λένε να επανενωθούν με αυτούς που έχουν χάσει και επίσης νιώθουν ότι οι νεκροί τους δεν είναι μόνοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η διακόσμηση των ταφικών μνημείων δεν είναι ασυνήθιστη στη Λατινική Αμερική. Συχνά συνδέεται εξάλλου με την Ημέρα των Νεκρών, μια από τις πιο σημαντικές γιορτές, ένα μεγάλο φεστιβάλ του τόπου.

Η παράδοση άρχισε το 1995 όταν μια οικογένεια πήδηξε πάνω από τον φράχτη του νεκροταφείου για να περάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κοντά στον πρόσφατα αποδημήσαντα πατέρα τους. Οι τοπικές αρχές συγκινήθηκαν από την κίνηση και αποφάσισαν να αλλάξουν τους τοπικούς νόμους. Και στο Μεξικό πάντως να σημειωθεί, πως έχουν ανάλογο έθιμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This