Θλιβερές εικόνες από τον ζωολογικό κήπο στην Ράφα – Άνθρωποι και ζώα λιμοκτονούν στην Λωρίδα της Γάζας

«Το να ζεις ανάμεσα σε ζώα σε κάνει πιο φιλεύσπλαχνο ακόμη και όταν πολεμικά αεροπλάνα πετούν από πάνω μας»

Must Read

Το φάσμα της πείνας στην Λωρίδα της Γάζας πλανάται πάνω από ανθρώπους και ζώα την ώρα που οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ κλιμακώνονται. Στον ζωολογικό κήπο της Ράφα δεκάδες άμαχοι εκτοπισμένοι και πένητες έχουν κατασκηνώσει ανάμεσα σε κλουβιά και άγρια ζώα που βιώνουν και αυτά την φρίκη του πολέμου.

Στον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο, τον οποίο λειτουργεί η οικογένεια Γκόμα, πίθηκοι, παπαγάλοι και λιοντάρια λιμοκτονούν και μετά βίας επιβιώνουν. «Υπάρχουν πολλές οικογένειες που έχουν αφανιστεί τελείως. Τώρα όλα τα μέλη της οικογένειάς μας μένουν σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο» δηλώνει ο Αντέλ Γκόμα, ο οποίος εγκατέλειψε την πόλη της Γάζας.

«Το να ζεις ανάμεσα σε ζώα σε κάνει πιο φιλεύσπλαχνο ακόμη και όταν πολεμικά αεροπλάνα πετούν από πάνω μας» προσθέτει.

 Ένας εργάτης προσπαθεί να ταΐσει με το χέρι του μια αδύναμη μαϊμού με φέτες ντομάτας. Τέσσερις πίθηκοι έχουν πεθάνει και ένας ακόμη είναι τόσο αδύναμος που δεν μπορεί καν να τραφεί.

Φοβάται, επίσης, για τα δύο λιονταράκια του. «Τα ταΐζουμε ξερό ψωμί μουλιασμένο σε νερό μόνο και μόνο για να τα κρατήσουμε στην ζωή. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική» εξηγεί. Η μητέρα των μωρών λιονταριών έχει χάσει το μισό της βάρος από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.

«Ασιτία, αδυναμία, αναιμία. Αυτά τα προβλήματα είναι παντού. Δεν υπάρχει τροφή» δηλώνει η κτηνίατρος που επισκέπτεται τον ζωολογικό κήπο.

Πηγή φωτό: Twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This