Ανησυχία στην Αλάσκα: Πολική αρκούδα πέθανε από την γρίπη των πτηνών

Εκτιμάται πως έφαγε νεκρά πουλιά που ήταν μολυσμένα με τον ιό

Must Read

Προβληματισμό στην διεθνή επιστημονική κοινότητα προκαλεί η είδηση ότι μία πολική αρκούδα στην Αλάσκα πέθανε από τη γρίπη των πτηνών! Πρόκειται για την πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο με πολική αρκούδα, επιβεβαιώνοντας πως το στέλεχος Η5Ν1 του ιού που προκαλεί τη νόσο εξαπλώνεται στον πλανήτη.

Το σώμα της αρκούδας εντοπίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στον βορειότερο δήμο της Αλάσκας, το North Slope Borough. Ωστόσο, η αιτία του θανάτου της διακριβώθηκε λίγο πριν από την έλευση του νέου έτους, με τους ειδικούς να εκτιμούν πως το μεγαλόσωμο ζώο έφαγε νεκρά πουλιά που ήταν μολυσμένα με τον ιό.

«Είναι το πρώτο περιστατικό θανάτου αρκούδας από γρίπη των πτηνών που έχει αναφερθεί έως τώρα», δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Alaska Beacon ο Dr. Bob Gerlach, επικεφαλής της Κρατικής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της πολιτείας. Ήδη έχει ενημερωθεί σχετικώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας των Ζώων (WOAH), καθώς και άλλες χώρες με πολικές αρκούδες.

Η συγκεκριμένη αρκούδα δεν είναι το πρώτο ζώο που πεθαίνει από γρίπη των πτηνών, αφού είχαν προηγηθεί κόκκινες αλεπούδες. Ο εν λόγω ιός πρωτοανιχνεύθηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2022 κι έκτοτε έχουν αναφερθεί εκατομμύρια κρούσματα σε πουλερικά και πτηνά, καθώς και σε αρκετά ζώα, σε 47 από τις πολιτείες της. Το ίδιο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών εξαπλώνεται και σε Ευρώπη και Ασία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This