Γαλλία: Νεκρός 30χρονος στο Παρίσι – Αστυνομικοί τον χτύπησαν με τέιζερ τουλάχιστον 10 φορές

Ο άτυχος νέος υπέστη δύο απανωτές καρδιακές ανακοπές...

Must Read

Θύμα αλόγιστης αστυνομικής βίας έπεσε ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών στο Παρίσι, καθώς σήμερα το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου νοσηλευόταν σε κώμα, έχοντας δεχθεί τουλάχιστον 10 πλήγματα από όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ).

Ο άτυχος νέος είχε συλληφθεί χθες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε παντοπωλείο του Μονφερμέιγ, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, με το Γαλλικό Πρακτορείο να αναφέρει, επικαλούμενο την εισαγγελία του Μπομπινί, πως από τους συνολικά 18 αστυνομικούς που έσπευσαν επί τόπου για να τον αντιμετωπίσουν, καθώς, σύμφωνα με την ίδια πηγή ο 30χρονος βρισκόταν σε «κατάσταση υπερδιέγερσης» και «επιθετικότητας», οι έξι από αυτούς έκαναν πάνω του χρήση των τέιζερ όπλων τους, καταφέρνοντάς του περίπου 12 πλήγματα.

Όπως αναφέρει πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας ο 30χρονος υπέστη δύο απανωτές καρδιακές ανακοπές, προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Προσθέτει δε πως την προσεχή Δευτέρα οι αρχές θα διενεργήσουν νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του.

Η ίδια πηγή, μεταφέροντας την περιγραφή των αστυνομικών, αναφέρει πως αρχικά επενέβη μια πρώτη ομάδα της Ταξιαρχίας Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας (BAC), έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος παραπονέθηκε για απειλές και επιθετικότητα εκ μέρους του άνδρα, ο οποίος, κατόπιν, βγήκε θετικός σε αλκοτέστ. Αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο υποστηρίζουν πως δέχθηκαν επίθεση από τον 30χρονο, ο οποίος δάγκωσε τον ένα δυνατά στο δάκτυλο και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να καλέσουν σε ενισχύσεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την έρευνα σχετικά με την επιχείρηση ανέλαβε η Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας (IGPN). Προς το παρόν, οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν, με την εξέταση των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας να βρίσκεται σε εξέλιξη.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This