Πώς γιόρτασαν οι Έλληνες στην Φλόριντα τα Θεοφάνια!

16χρονος έπιασε τον σταυρό

Must Read

Οι απανταχού Έλληνες της διασποράς γιόρτασαν με τις πρέπουσες και δέουσες τιμές τα Θεοφάνια, σαν να ήταν στην πατρίδα! 15.000 κόσμου έδωσαν το παρών!

Μόλις δεκαπέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο 16χρονος ομογενής μαθητής Τζον Χίττος για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, που έριξε ο Aρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στα νερά του Σπρινγκ Μπάγιου, στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα! Χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο σημείο, άπαντες είχαν συγκεντρωθεί για την τελετή και καθώς έβλεπαν μερικά ογκώδη αλλά άκακα μάνατις (θηλαστικά της περιοχής), περίμεναν τους νέους που θα κολυμπούσαν για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό την άγια ημέρα των Φώτων.

Mιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, είπε: «Αυτή η πόλη των Επιφανίων, μας κάνει υπερήφανους σ’ όλη την Αμερική, γιατί έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του Αγιασμού των Υδάτων για όλο το αμερικανικό έθνος», πρόσθεσε. «Και αυτό, το οφείλουμε στους πατέρες μας που ήλθαν από τα όμορφα νησιά του Αιγαίου και εγκαταστάθηκαν εδώ. Και δεν έφεραν μόνο τη σπογγαλιεία, αλλά έφεραν και την Oρθόδοξη πίστη και τον ωραίο ελληνικό μας πολιτισμό. Ο Θεός να ευλογεί την Αρχιεπισκοπή μας και όλους τους πιστούς της και, κυρίως, την πόλη των Θεοφανίων, που είναι το Τάρπον Σπρινγκς».

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής της Φλόριντα, Γκας Μπιλιράκης, τόνισε: «Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο υγεία και να είμαστε όλοι χαρούμενοι». Ο Χίττος εξάλλου ήταν ένας από τους 65 νέους, που κολύμπησαν φέτος. Διαμένει στο διπλανό Κλίαργουότερ και πηγαίνει στο Calvary Christian High School. Hταν η πρώτη του φορά που δοκίμασε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό. Λίγο πριν ο Αρχιεπίσκοπος ρίξει τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα η Χλόη Κώτη, 17 χρονών, ντυμένη στα άσπρα άφησε από τα χέρια της να πετάξει ένα ολόλευκο επίσης περιστέρι, που συμβόλιζε το Αγιο Πνεύμα το οποίο εμφανίστηκε κατά τη Βάπτιση του Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη.

Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανίων στο Τάρπον Σπρινγκς ήταν ο 118ος. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων έξω από την Ελλάδα. Νωρίτερα τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που ήταν γεμάτος από πιστούς. Μετά την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού έγινε το καθιερωμένο για χρόνια γλέντι στο διπλανό Γκρέιγκ Παρκ, με ελληνικά φαγητά, παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική, με τα ήθη κι έθιμα να τηρούνται κατά γράμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This