Ο Νετανιάχου ζήτησε από τα Αραβικά Εμιράτα να δώσουν επιδόματα ανεργίας σε Παλαιστίνιους που έδιωξε το Ισραήλ

Τον έστειλαν να ζητήσει λεφτά από τον Ζελένσκι!

Must Read

Σε μια προσπάθεια να βρει μια λύση με τους Παλαιστίνιους εργάτες χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσει μέλη του συνασπισμού του, ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει άλλες χώρες να πληρώσουν τους Παλαιστίνιους εργάτες!

Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον ηγέτη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων «να πληρώσει επιδόματα ανεργίας σε Παλαιστίνιους εργάτες από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στους οποίους το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του», στην οποία ο πρόεδρος των ΗΑΕ απάντησε, «ζητήστε χρήματα από τον Ζελένσκι»!

Ο πρόεδρος των Εμιράτων απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου να πληρώσει επιδόματα «ανεργίας» σε Παλαιστίνιους εργάτες από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, στους οποίους το Ισραήλ απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η άρνηση υπογραμμίζει τη θέση πολλών αραβικών χωρών που έχουν δηλώσει ότι δεν θα πληρώσουν το λογαριασμό για τη διατήρηση του status quo στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα μετά τον πόλεμο.

«Η αντίληψη ότι οι αραβικές χώρες θα έρθουν για να ανοικοδομήσουν και να πληρώσουν τον λογαριασμό για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι ευσεβής πόθος», δήλωσε  αξιωματούχος των Εμιράτων.

Λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς, η ισραηλινή κυβέρνηση επέβαλε κλείσιμο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη για, όπως είπε, λόγους ασφαλείας. Αυτό σήμαινε ότι οι περισσότεροι από 100.000 Παλαιστίνιοι που ζούσαν στη Δυτική Όχθη αλλά εργάζονταν στο Ισραήλ πριν από τον πόλεμο δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο ισραηλινό έδαφος.

Το ισραηλινό οικονομικό υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον υπερεθνικιστή υπουργό Οικονομικών Bezalel Smotrich, απέρριψε πρόταση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας να επιτραπεί σε ορισμένους Παλαιστίνιους εργάτες να εισέλθουν στο Ισραήλ. Παρά την πίεση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet, ο Νετανιάχου επέλεξε να μην θέσει το θέμα σε ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας αφού ο Smotrich και άλλοι ριζοσπάστες δεξιοί υπουργοί απείλησαν να παραιτηθούν.

Ο Νετανιάχου στράφηκε στα Αραβικά Εμιράτα πριν από μερικές εβδομάδες και ζήτησε γενικά βοήθεια σε σχέση με τους Παλαιστίνιους, αλλά όταν ο Νετανιάχου ρώτησε συγκεκριμένα εάν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ήταν πρόθυμα να πληρώσουν τους Παλαιστίνιους εργάτες, ο πρόεδρος των Εμιράτων έμεινε έκπληκτος.

Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πίστευε ότι θα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω της απόφασης του Ισραήλ να μην επιτρέψει στους εργάτες να εισέλθουν. Είπε στον Νετανιάχου ότι δεν μπορούσε να το κάνει και μετά σαρκαστικά πρότεινε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να στραφεί στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επειδή ο Ζελένσκι παίρνει πολλά χρήματα από πολλές χώρες, οπότε ίσως θα μπορούσε να τον βοηθήσει!

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ και η πρεσβεία των Εμιράτων στην Ουάσιγκτον αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This