Στο πλευρό του Ισραήλ η Γερμανία στις κατηγορίες περί γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας

«Στόχος της Χαμάς είναι να εξαφανίσει το Ισραήλ»

Must Read

«Αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν απολύτως καμία βάση», υποστηρίζει η γερμανική κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Steffen Hebestreit, αναφερόμενη στις κατηγορίες κατά του Ισραήλ περί γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, με τη σχετική διαδικασία να έχει ξεκινήσει στο Διεθνές Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Νότιας Αφρικής.

«Γνωρίζουμε ότι διάφορες χώρες αξιολογούν με άλλον τρόπο την επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ωστόσο, απορρίπτει ρητά τις κατηγορίες περί γενοκτονίας που έχουν διατυπωθεί τώρα εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «με δεδομένη την ιστορία της Γερμανίας στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας του Ολοκαυτώματος, η κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ιδιαίτερα προσηλωμένο στην Σύμβαση κατά της Γενοκτονίας. Αυτή η Σύμβαση αποτελεί κεντρικό εργαλείο του διεθνούς δικαίου για την εφαρμογή στην πράξη του “ποτέ ξανά”. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πολιτική εργαλειοποίηση».

Ο Steffen Hebestreit επισήμανε ότι το Βερολίνο στηρίζει το Διεθνές Δικαστήριο στο έργο του, όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, ωστόσο σκοπεύει να παρέμβει ως τρίτο μέρος στην κυρίως ακροαματική διαδικασία. «Στόχος της Χαμάς είναι να εξαφανίσει το Ισραήλ», το οποίο από τις 7 Οκτωβρίου «αμύνεται ενάντια στην απάνθρωπη επίθεση της Χαμάς», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This