Βούτσιτς: «Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν το Κόσοβο» – Ενισχύει τον Στρατό της η Σερβία

Η ενίσχυση των ΕΔ του θυλάκου γίνεται κατά παράβαση του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας

Must Read

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Κόσοβο η Σερβία προαναγγέλλοντας ενίσχυση στον αμυντικό τομέα της χώρας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ταχύ εξοπλισμό του αλβανικού θυλάκου, πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο αμερικανικός παράγοντας.

Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο δημιουργεί ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και οι ΗΠΑ ηγούνται της επιχείρησης, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και του ψηφίσματος 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Βούτσιτς εξέφρασε τον προβληματισμό του και εξήγησε πως για τον λόγο αυτόν το Βελιγράδι πρέπει να ενισχύσει δραστικά τον Στρατό της χώρας.

«Σχεδιάζουν να έχουν 5.500 επαγγελματίες στρατιώτες στις λεγόμενες Δυνάμεις Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου έως το 2027 και 20.000 επιπλέον στρατιώτες σε στρατιωτικές εφεδρείες» δήλωσε ο Βούτσιτς κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών (VBA).

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη στρατιωτική βοήθεια στις Αρχές της Πρίστινα πρέρχεται από τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Γερμανία, την Μεγάλη Βρετανία και την Κροατία. Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη καθώς η Σερβία περικυκλώνεται από χώρες του ΝΑΤΟ, τα στρατεύματα των οποίων στάθμευαν στην Βοσνία – Ερζεγοβίνη, χωρίς να είναι μέλος της Συμμαχίας.

Επιπλέον, υπερτόνισε πως είναι βέβαιος ότι η παρουσία και οι ενέργειες Μυστικών Υπηρεσιών και άλλων ξένων υπηρεσιών πληροφοριών έχουν ενταθεί στην Σερβία, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των κρατικών δαπανών θα διατεθεί για τον Στρατό το 2024.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This