Κοινή γραμμή Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας για αμυντική αποστολή κατά των Χούθι

Έγγραφο στην σύνοδο της ΕΕ

Must Read

Κινούνται σε κοινό μέτωπο.

Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία ζητούν ειδική ναυτική αποστολή υπό την ΕΕ, για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, σχετιζόμενες με επιθέσεις -των υποστηριζόμενων από το Ιράν– ανταρτών Χούθι της Υεμένης.

Ειδικότερα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι έκανε σαφές άνοιγμα και τόνισε πως στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα μπορούν να συμμετέχουν και χώρες που δεν αποτελούν μέλη της ΕΕ.

Με κοινό τους έγγραφο οι τρεις χώρες υποβάλουν το αίτημά τους, μέσω της σημερινής συνόδου του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης και των γεωστρατηγικών συμφερόντων μας, είναι σημαντικό για την ΕΕ να επιδείξει την προθυμία και την ικανότητά της να δράσει ως παράγοντας της παγκόσμιας ασφαλείας, του ναυτιλιακού τομέα συμπεριλαμβανομένου», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η αποστολή, όπως αναφέρεται: «Θα είναι σύμφωνη με την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και θα είναι αμυντική. Είναι ιδιαίτερη η σημασία της χρήσης ήδη υφιστάμενων δομών και δυνατοτήτων της αποστολής Emasoh/Agenor στο Στενό του Χορμούζ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This