Τα ποσά που… μαζεύονται στο εμβληματικό συντριβάνι της Φοντάνα ντι Τρέβι

Πού καταλήγουν

Must Read

Ένα συντριβάνι γεμάτο ιστορία… και χρήματα!

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, το πλέον γνωστό συντριβάνι των ευχών, έχει… μαζέψει ολόκληρη περιουσία στα νερά του. Εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την Ιταλία και δη την Ρώμη πετάνε νομίσματα (και όχι μόνο) στο εμβληματικό συντριβάνι, κάνοντας μια ευχή. Με την «αιώνια πόλη» να έχει ως σημείο αναφοράς το δημοφιλές αξιοθέατο.

Η εταιρεία, ωστόσο, που είναι αρμόδια για την φύλαξη του σημείου, βρίσκει μέσα -κατά καιρούς- τα πιο περίεργα αντικείμενα. Κάποια από αυτά έχουν μεγάλη αξία (όπως βραχιόλια, κολιέδες κλπ), ενώ άλλα, καμία. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ilmessaggero, η Acea, η υπεύθυνη εταιρεία για τον καθαρισμό του συντριβανιού, συγκεντρώνει κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα εκατοντάδες χιλιάδες νομίσματα μέσα από το διεθνούς φήμης σημείο.

Αφού «αλιευτούν», οι υπάλληλοι μεταφέρουν ό,τι μαζεύτηκε σε μια ειδική αποθήκη. Εκεί πλένονται, ταξινομούνται και παραδίδονται σε όσους έχουν ανάγκη. Εκτός από νομίσματα άλλωστε, μέσα στα νερά συναντά κανείς και ασυνήθιστα πράγματα, όπως οδοντοστοιχίες, γυαλιά, ρολόγια, σκουλαρίκια κ. ά.

Τα ποσά διατίθενται στους άπορους, χάρη σε πρωτοβουλία από τον οργανισμό Caritas. «Μετά την αφαίρεση των δαπανών διαχείρισης της συλλογής, που αντιστοιχούν στο 6% περίπου του συνόλου, τα υπόλοιπα χρήματα χρησιμοποιούνται για να βοηθηθούν άτομα με οικονομική δυσπραγία και ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Συγκεκριμένα, σχεδόν δύο χιλιάδες οικογένειες μπόρεσαν να επωφεληθούν. Πρόκειται για πέντε δομές – παρόμοιες με ένα σούπερ μάρκετ – όπου, χάρη σε μια κάρτα που μας δόθηκε, οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους. Υπάρχουν όμως και κοινωνικές καντίνε,ς όπου προσφέραμε σχεδόν 53 χιλιάδες γεύματα», εξήγησε ο υπεύθυνος της εταιρείας.

Τα κέρματα βέβαια, προέρχονται από όλο τον κόσμο. Το 2022, μαζεύτηκαν πάνω από 33.000 κιλά κερμάτων, που αντιστοιχούν σε 1.432.953,74 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν για φέτος, το ποσό αναμένεται να ξεπεράσει το 1.500.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This