Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «Ναι» της Τουρκίας στην Σουηδία – Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τα F-16

Ο Αμερικανός πρόεδρος στηρίζει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των τουρκικών μαχητικών

Must Read

Tην έγκριση από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ σχολίασε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την επικύρωση από την Άγκυρα της εισόδου στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οργή των Αρμενίων στις ΗΠΑ: Πέτυχε ο εκβιασμός της Τουρκίας στους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την Σουηδία

Ο Αμερικανός εκπρόσωπος επισήμανε, επίσης, ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει από την Τουρκία το σχετικό έγγραφο επικύρωσης. Αναμένει, δε, την Ουγγαρία να προχωρήσει την διαδικασία.

Ερωτώμενος σχετικά ο Βεντάντ Πατέλ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει στηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας Παράλληλα, όμως, αναγνωρίζει ότι το Κογκρέσο κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην υπόθεση.

Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο

Το CNN μετέδωσε την Τετάρτη ότι ο Τζο Μπάιντεν απέστειλε επιστολή προς το Κογκρέσο, με την οποία καλεί το Σώμα να εγκρίνει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.

«Πρώτα, στέλνει μια επιστολή για να την εγκρίνουμε. Η Τουρκία θα παραδώσει τα σουηδικά έγγραφα έγκρισης. Υπάρχει μια διαδικασία, στην οποία ο Λευκός Οίκος θα κάνει η επίσημη κοινοποίηση. Αυτή η επιστολή είναι μια έκκληση να το εγκρίνει. Αυτό είναι ένα ενδιάμεσο βήμα» ανέφερε ο ανταποκριτής του αμερικανικού Μέσου στην Ουάσινγκτον.

«Πρέπει να ξεκινήσει μια διαδικασία 15 ημερών. Δεν έδωσαν χρονοδιάγραμμα για αυτό. Ανώτερος αξιωματούχος από τον Λευκό Οίκο είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει εκφράσει εδώ και καιρό την υποστήριξή του για την πώληση F-16 και η πώληση F-16 στην Τουρκία είναι επίσης προς το συμφέρον των ΗΠΑ» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This