Αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στην επίθεση στην Ιορδανία

Ομάδα πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση

Must Read

Η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ, μια ομάδα πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ και τη Συρία είχαν ήδη αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος «αυτοκτονίας» χθες το βράδυ, στη Βάση Επιχειρήσεων στη βορειοανατολική Ιορδανία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτικών και ο τραυματισμός τουλάχιστον 34. Η αρχική ανακοίνωση έκανε λόγο για 25 Αμερικανούς τραυματίες.

Η Ένοπλη Ομάδα ισχυρίζεται ότι έπληξε επίσης πολλές άλλες βάσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της βάσης Al-Tanf στη Νότια Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε σκληρή αντίδραση με στόχο το Ιράν, το οποίο θεωρεί ως ένοχο για την επίθεση.

Η Δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο σχετικά με τη χθεσινοβραδινή επίθεση με drone από δυνάμεις που υποστηρίζονται από το Ιράν σε βάση περιπολίας των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Ιορδανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών Αμερικανών στρατιωτικών:

«Σήμερα, η καρδιά της Αμερικής είναι βαριά. Χθες το βράδυ, τρία μέλη του αμερικανικού στρατού σκοτώθηκαν -και πολλοί τραυματίστηκαν- κατά τη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους κατά των δυνάμεών μας που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Ιορδανία κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Ενώ ακόμη συγκεντρώνουμε τα γεγονότα αυτής της επίθεσης, γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκε από ριζοσπαστικές μαχητικές ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν που δρουν στη Συρία και το Ιράκ.

Η Τζιλ και εγώ ενώνουμε τις οικογένειες και τους φίλους των πεσόντων μας -και των Αμερικανών σε όλη τη χώρα- στο πένθος για την απώλεια αυτών των πολεμιστών σε αυτήν την απεχθή και εντελώς άδικη επίθεση. Αυτά τα μέλη των ΕΔ ενσάρκωσαν τα καλύτερα του έθνους μας: Αταλάντευτα στη γενναιότητά τους. Ακλόνητοι στο καθήκον τους. Ανένδοτοι στη δέσμευσή τους για τη χώρα μας – διακινδυνεύοντας τη δική τους ασφάλεια για την ασφάλεια των Αμερικανών συμπατριωτών τους και των συμμάχων και των εταίρων μας με τους οποίους στεκόμαστε στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είναι ένας αγώνας που δεν θα σταματήσουμε.

Οι τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί που χάσαμε ήταν πατριώτες με την υψηλότερη έννοια. Και η απόλυτη θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ από το έθνος μας. Μαζί θα τηρήσουμε την ιερή υποχρέωση που έχουμε απέναντι στις οικογένειές τους. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι της τιμής και της ανδρείας τους. Θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία – θα ζητήσουμε από όλους τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν τη στιγμή και με τον τρόπο που θα επιλέξουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This