Αποφασισμένοι για όλα οι αγρότες στην ΕΕ – Αποκλεισμένοι από τρακτέρ δρόμοι σε Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο

Περί τους 15.000 αστυνομικούς έχει θέσει σε ετοιμότητα ο Μακρόν στο Παρίσι

Must Read

Η «εξέγερση» των αγροτών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζεται, με τις κινητοποιήσεις τους να κλιμακώνονται, καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τα αδιέξοδα που προκαλεί η αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Γερμανία οι αγρότες συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους στο Αμβούργο με μαζική συγκέντρωση στους δρόμους και αιφνιδιαστικό αποκλεισμό των σημείων πρόσβασης του λιμανιού. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ομόσπονδο κρατίδια της Βόρειας Γερμανίας αναμένεται να φθάσουν 1.500 τρακτέρ, τα οποία χρησιμοποιούν από το πρωί πέντε διαφορετικά σημεία εισόδου, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Βασικό αίτημα των Γερμανών αγροτών είναι απόσυρση της απόφασης για κατάργηση της επιδότησης του αγροτικού πετρελαίου. «Αποφασίσαμε αυθόρμητα να αποκλείσουμε το λιμάνι. Εδώ είναι ο κόμβος για την μεταφορά τροφίμων σε όλον τον κόσμο. Εάν δεν λειτουργεί τίποτα εδώ, οι πολιτικοί θα λάβουν σαφές μήνυμα», δήλωσε εκπρόσωπος των αγροτών στην «BILD».

Γαλλία: Ραντεβού στο Παρίσι για αγρότες και αστυνομία

«Πολιορκία» του Παρισιού υπόσχονται οι Γάλλοι αγρότες, οι οποίοι άρχισαν σήμερα Δευτέρα να κινούνται προς τη γαλλική πρωτεύουσα, απειλώντας να αποκλείσουν μεγάλους αυτοκινητόδρομους και να «πολιορκήσουν» την πόλη του φωτός, με στόχο να πιέσουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και λιγότερες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, σε μια εντεινόμενη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία, πάντως, αγρότες, χρησιμοποίησαν τρακτέρ και φορτηγά για να αποκλείσουν δρόμους και να εμποδίσουν την κυκλοφορία, σχεδιάζοντας, παράλληλα, να εντείνουν την εκστρατεία πίεσης δημιουργώντας, οκτώ σημεία «ασφυξίας» κατά μήκος των κύριων αρτηριών προς το Παρίσι σήμερα το απόγευμα.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση έχει θέσει σε ετοιμότητα 15.000 αστυνομικούς, ως «απάντηση» στις κινητοποιήσεις των αγροτών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να καλούνται, πάντως, να επιδείξουν «μετριοπάθεια».

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έδωσε εντολή να διασφαλιστεί ότι, τόσο το αεροδρόμιο Roissy-Charles de Gaulle στα βόρεια όσο και το Orly, στα νότια, θα παραμείνουν ανοιχτά, και πως η διεθνής χονδρική αγορά τροφίμων Rungis νότια του Παρισιού θα συνεχίσει να λειτουργεί. Η αστυνομία έχει, επίσης, εντολή να αποτρέψει οποιαδήποτε εισβολή στο ίδιο το Παρίσι.

«Κομμένο» στη μέση το Βέλγιο

Την ίδια ώρα, και στο Βέλγιο οι αγρότες εντείνουν τις διαμαρτυρίες τους, αποκλείοντας τον βασικό αυτοκινητόδρομο της χώρας. Δεκάδες τρακτέρ διέσχισαν με ταχύτητα έναν κόμβο, σταματώντας την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Ε42 λίγο βόρεια της Ναμούρ, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Αγρότες που διαμαρτύρονταν έξω από ένα ποδοσφαιρικό στάδιο, καθυστέρησαν κατά 30 λεπτά τον αγώνα μεταξύ της Racing Genk και της Sint-Truiden.

Τα παράπονα των Βέλγων αγροτών είναι παρόμοια με εκείνα των Γάλλων συναδέλφων τους, με τον Pierre d’Hulst, εκπρόσωπο της ομοσπονδίας νέων αγροτών FJA, η οποία οργάνωσε τη διαμαρτυρία, να αναφέρει πως έχει γίνει «αδύνατο να κερδίσουν έναν αξιοπρεπή μισθό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This