Σε ποιες χώρες ζουν οι πλουσιότεροι του κόσμου

Στην κορυφή οι ΗΠΑ

Must Read

Ένα ενδιαφέρον θέμα έρχεται από τα διεθνή Μέσα. Πού ζουν ο πλουσιότεροι του κόσμου…

Οι σύγχρονοι Κροίσοι προφανώς και μην περιμένετε να βρίσκονται κάπου στα μέρη μας. Η σχετική λίστα δεν έχει καν την Ελλάδα, φυσικά.

Mία νέα έκθεση λοιπόν έρχεται να μας δείξει την κατάσταση της κατανομής του πλούτου στον πλανήτη. Σχηματίζοντας μία εικόνα… μονότερμα, καθώς σχεδόν οι μισοί εκατομμυριούχοι του κόσμου (!), κατοικοεδρεύουν σε μία μόνο χώρα

O ιστότοπος Visual Capitalist παρείχε σχετικά γραφήματα, τα οποία δείχνουν ότι περίπου το 40% των Κροίσων της γης μένουν στις ΗΠΑ. Το μόνο κράτος που τις ανταγωνίζεται (στον πλούτο και όχι μόνο, βέβαια) είναι η Κίνα.

Σύμφωνα με όσα μάς λένε τα στοιχεία, η ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αμερικανικής ηπείρου φιλοξενεί περίπου 25.000.000 πολυεκατομμυριούχους. Στην Ευρώπη στριμώχνονται κοντά στα 16.000.000 Μίδες. Στα μεμονωμένα τα κράτη οι ΗΠΑ δεν βλέπουν καν τον δεύτερο. Κοντά στο 40% του πληθυσμού των εκατομμυριούχων του πλανήτη βρίσκονται εκεί. Τα νούμερα αυτά μπορεί μετά βίας να συναγωνιστεί η Κίνα, που συγκεντρώνει το 10% των βαρέων πορτοφολιών. Οι περισσότερες χώρες συμπίπτει με το να αποελούν και τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως! Με εξαίρεση ωστόσο, την Ινδία (14η) και την Βραζιλία, η οποία βρίσκεται εκτός λίστας, αλλά αύξησε τον πληθυσμό πλουσίων κατά 122.000 την τελευταία διετία!

Την πεντάδα με τις υπόλοιπες χώρες της λίστας πίσω από ΗΠΑ, Κίνα, δηλαδή συμπληρώνουν: Γαλλία, Ιαπωνία, Γερμανία.

Πηγή: Visual Capitalist

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This