Ένοπλη επίθεση στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης – Τουλάχιστον δύο νεκροί και έξι τραυματίες

Στο σημείο βρίσκεται ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας, ενώ οι είσοδοι και οι έξοδοι στο δικαστικό μέγαρο έχουν κλείσει

Must Read

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν, ενώ υπάρχουν μέχρι στιγμής και έξι τραυματίες.

 

Τρομοκρατική χαρακτηρίζεται από τις τουρκικές Αρχές η ένοπλη επίθεση, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή Τσάγλαγιαν. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 11:46 το πρωί τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος), στην τρίτη είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, στο σημείο ελέγχου της Αστυνομίας. Νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα, οι δράστες της επίθεσης, μέλη της αριστερής ένοπλης οργάνωσης DHKP/C, όπως ανέφερε ο κ. Γερλίκαγια. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα, τα τρία εκ των οποίων αστυνομικοί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιλμάζ Τουντς, σημείωσε ότι διεξάγεται εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση.

 

 

Το περιστατικό αυτό προκαλεί μεγάλη ανησυχία, καθώς έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ένοπλη επίθεση στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία της Κωνσταντινούπολης, την ευθύνη για την οποία έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε ανάρτησή του στο Χ, καταδίκασε «την προδοτική τρομοκρατική επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο Τσαγλαγιάν». Ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» στους τραυματίες, και πρόσθεσε ότι «τέτοιες προκλητικές επιθέσεις δεν μπορούν ποτέ να διαταράξουν την ειρήνη και την ενότητά μας». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This