Καναδός επιβάτης αεροσκάφους άνοιξε την πόρτα… και κινδυνεύει με θανατική ποινή

Για περιστατικό στην Ταϊλάνδη

Must Read

Ένα απίστευτο συμβάν πριν την ώρα της πτήσης…

Χειροπέδες σε Καναδό (κινεζικής καταγωγής) πέρασαν οι Αρχές της Ταϊλάνδης -στην πόλη Τσιάνγκ Μάι στο βόρειο τμήμα της χώρας- καθώς φέρεται ο άνδρας να άνοιξε την πόρτα ενός αεροσκάφους και ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκκένωσης!

Και όλα αυτά πριν από την απογείωση της πτήσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Αεροδρόμιο της περιοχής, το περιστατικό διαδραματίστηκε προχτές.

Ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ενημερώθηκε εσπευσμένα ότι η πτήση TG121 της Thai Airways, που επρόκειτο να αναχωρήσει για Μπανγκόκ, βρισκόταν στην αναμονή στον διάδρομο απογείωσης, όταν ο επιβάτης άνοιξε μία από τις πόρτες του αεροπλάνου, προκαλώντας την ενεργοποίηση μιας τσουλήθρας εκκένωσης και σπέρνοντας πανικό.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα γενικού αλάρμ.

Έπειτα, δεν κατέστη εφικρό να μετακινηθεί από το σημείο το Airbus, με συνέπεια να υπάρξουν καθυστερήσεις στην προσγείωση αλλά και απογείωση άλλων αεροσκαφών.

«Αφού λάβαμε την ειδοποίηση, απευθυνθήκαμε στους μηχανικούς της Thai Airways για να μπουν στο χώρο για να αποκόψουν την τσουλήθρα, στη συνέχεια ρυμουλκήσαμε το αεροσκάφος» είπε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

Πρόσθεσε ότι συνολικά 13 πτήσεις επηρεάστηκαν, μεταξύ των οποίων 8 που αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλο στον αέρα πριν πάρουν σήμα για προσγείωση. Συνολικά, 2.295 επιβάτες επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις.

Η Thai Airways εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως οι μηχανικοί μπόρεσαν να επισκευάσουν την πόρτα και η πτήση αναχώρησε λίγο αργότερα κανονονικά. «Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ήταν ασφαλείς», αναφέρθηκε.

Ο 40χρονος επιβάτης από τον Καναδά παραμένει κρατούμενος και σε περίπτωση που καταδικαστεί, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με θανατική ποινή ή ποινή κάθειρξης 20 ετών, σύμφωνα με το CNN! Η εσχάτη των ποινών έχει να εφαρμοστεί στην χώρα εδώ και μία εξαετία και προκαλεί εντύπωση η ασυστηρότητα των δικαστικών αρχών, αν και το θέμα σαφώς είναι σοβαρό, διότι υπήρξε κίνδυνος σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων.

Ο άνδρας κινδυνεύει και με πρόστιμο περίπου 20.000 δολαρίων. Παραμένουν ωστόσο άγνωστα τα κίνητρά του για την ενεργεια αυτή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This