Γάζα: Φόβοι για νέο λουτρό αίματος μετά από εισβολή ισραηλινών σε νοσοκομείο στη Χαν Γιουνίς

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εγκλωβιστεί στα νότια της Λωρίδας της Γάζας

Must Read

Δεκαεννέα ολόκληρες ημέρες πολιορκούσαν το νοσοκομείο Αλ-Άμαλ στη Χαν Γιουνίς στα νότια της Λωρίδας της Γάζας οι ισραηλινές δυνάμεις και σήμερα Παρασκευή εισέβαλαν, τελικά, στα κεντρικά γραφεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στις εγκαταστάσεις του, προκαλώντας ανησυχία για νέο λουτρό αίματος.

Με την επιχείρηση να είναι σε εξέλιξη, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Γάζας ανέφερε πως από τις 7 Οκτωβρίου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 340 γιατρούς και νοσοκόμους και έχουν συλλάβει 99, ενώ έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 123 ασθενοφόρα. Το Ισραήλ απείλησε ότι θα προχωρήσει στη Ράφα, όπου ο πληθυσμός των Παλαιστινίων έχει πενταπλασιαστεί, καθώς οι πολίτες του θύλακα κατέφυγαν εκεί για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς στα βόρεια και κεντρικά εδάφη.

Ωστόσο, όπως δήλωσαν εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής, οποιαδήποτε προώθηση του ισραηλινού στρατού στην περιοχή της Ράφα, στη νότια Γάζα, μπορεί να προκαλέσει μαζικούς θανάτους, με την ανθρωπιστική βοήθεια να κινδυνεύει με κατάρρευση. Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στοιβάζονται σε βρώμικα, υπερπλήρη καταφύγια ή στον δρόμο, στριμωγμένοι σε μια μικρή έκταση γης ανάμεσα στον αιγυπτιακό και τον ισραηλινό συνοριακό φράχτη και τη Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, γιατροί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αρωγής πασχίζουν να προσφέρουν ακόμη και βασική βοήθεια και να σταματήσουν τη διάδοση ασθενειών.

«Κανένας πόλεμος δεν μπορεί να επιτραπεί σε έναν τεράστιο προσφυγικό καταυλισμό», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, γενικός γραμματέας του Νορβηγικού Συμβουλίου Προσφύγων (Norwegian Refugee Council — NRC), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ενός «λουτρού αίματος», στην περίπτωση που οι ισραηλινές επιχειρήσεις επεκταθούν εκεί. «Οι διευρυμένες εχθροπραξίες στη Ράφα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κατάρρευση της ανθρωπιστικής απόκρισης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι λαμβάνει μέτρα προκειμένου να αποφύγει να προκαλέσει κακό σε αμάχους, κατηγορώντας, παράλληλα, τη Χαμάς ότι κρύβονται ανάμεσά τους, ακόμη και σε καταφύγια, κάτι που η παραστρατιωτική οργάνωση επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά.

Κι όλα αυτά, με τους αμάχους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, να έχουν φτιάσει πια τους 28.000…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This