Σε ποια ευρωπαϊκή πόλη απαγορεύτηκε η χρήση κινητών σε δημόσιους χώρους

«Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!»

Must Read

Μια ριζοσπαστική όσο και εντυπωσιακή απόφαση έλαβαν οι κάτοικοι μιας μικρής ευρωπαϊκἠς πόλης. Σε μια εποχή που το κινητό τηλέφωνο είναι… προέκταση του χεριού μας και ο σύγχρονος άνθρωπος δεν κάνει ούτε βήμα χωρίς αυτό οι πολίτες του Seine-Port, κοντά στο Παρίσι, ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης χρήσης του σε δημόσιους χώρους.

Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής στην Γαλλία επιθυμούν να διαμορφώσουν έναν δημόσιο χώρο απαλλαγμένο από την εξάρτηση της τεχνολογίας και έτσι, απαγορεύουν τα smartphones.

Συγκεκριμένα, η χρήση κινητών δεν θα επιτρέπεται μπροστά από σχολεία, καταστήματα και ενόσω οι πολίτες προχωρούν στους δρόμους ή κατά την διάρκεια συμμετοχής τους σε πολυπληθείς εκδηλώσεις. Ο δήμαρχος της πόλης δεσμεύτηκε να κατασκευάσει ένα αθλητικό κέντρο και έναν κινηματογράφο για παιδιά και εφήβους με στόχο να τους κρατήσει μακριά από τις οθόνες των τηλεφὠνων.

Σύμφωνα με την Sun, δημιουργήθηκε ένας χάρτης με τα σημεία όπου απαγορεύεται η χρήση smartphones και με εναλλακτικές δραστηριότητες για τους νέους.

Από τους 2.000 κατοίκους της πόλης, στην σχετική ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο 272. Από αυτούς 146 τάχθηκαν υπέρ και 126 υπέρ κατά. Πλέον στο Seine-Port υπάρχουν πινακίδες που γράφουν: «Κοινότητα χωρίς οθόνες, ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας!».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This