Έντονες αντιδράσεις από ΗΠΑ και ΕΕ για την μαζική επίθεση των Ισραηλινών στην Ράφα

Ξεκαθαρίσουν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν την επιχείρηση αυτή

Must Read

Με διεθνή απομόνωση απειλείται το Ισραήλ για την σκληρή στάση απέναντι στους Παλαιστινίους. Για πρώτη φορά από την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων στην Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, συγκεντρώνει σφοδρές επικρίσεις από την Δύση και ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.

Η παλαιστινιακή πλευρά απορρίπτει το ισραηλινό σχέδιο στρατιωτικής επίθεσης στη Ράφα

 

Το σχέδιο της ισραηλινής κυβέρνησης για την εκκένωση της Ράφα, το τελευταίο καταφύγιο των Παλαιστίνων αμάχων, και η μαζική επίθεση του IDF ανάγκασε τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να κρατήσουν αποστάσεις και να ξεκαθαρίσουν πως δεν πρόκειται να στηρίξουν την επιχείρηση αυτή.

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαμηνύουν: «Δεν υπάρχει μέρος που να είναι ασφαλές στην Γάζα και δεν υπάρχει τρόπος να φύγουν οι άνθρωποι».

Την ίδια ώρα, η Χαμάς προειδοποιεί ότι ενδέχεται να έχουμε «δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες» ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είναι ανυποχώρητος. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον Στρατό να προετοιμαστεί για μαζική εισβολή στην Ράφα. Υπερτόνισε, δε, ότι η «ολική νίκη» εναντίον της Χαμάς θα έρθει σε μερικούς μήνες.

 

«Δεν έχουμε δει ακόμη καμιά απόδειξη σοβαρού σχεδιασμού μιας τέτοιας επιχείρησης. Η διεξαγωγή μιας τέτοιας επιχείρησης, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς σκέψη, σε μια περιοχή όπου έχουν καταφύγει ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα ήταν καταστροφή» υπογράμμισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βεντάντ Πατέλ, διευκρινίζοντας ότι οι ΗΠΕ «δεν θα υποστήριζαν» μια τέτοιας κλίμακας επέμβαση.

 

Με την σειρά του ο επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε την «ανησυχία» του και επισήμανε: «1,4 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ράφα χωρίς ασφαλές μέρος να πάνε, αντιμετωπίζοντας την πείνα».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This