Πάπας Φραγκίσκος: Συνάντηση με τον (συμπατριώτη του) πρόεδρο της Αργεντινής

Σε τελετή στο Βατικανό

Must Read

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε συνάντηση με τον -συμπατριώτη του και- υπερφιλελεύθερο πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι. Ο οποίος Μιλέι έχρι πρότινος υπήρξε σφοδρός επικριτής του ποντίφικα. Οι δυο τους συναντήθηκαν σήμερα κατά την διάρκεια τελετής στο Βατικανό, παραμονή της επίσημης συνάντησης μεταξύ των δύο.

Μπροστά σε εκατοντάδες πιστούς, ο πάπας πρωτοστάτησε στην τελετή αγιοποίησης στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, για την Αργεντινή Μαρία Αντονία ντε Παζ ι Φιγκερόα, γνωστή πιο απλά ως “Mama Antula”. Μια γυναίκα που έζησε τον 18ο αιώνα και απαρνήθηκε τα πλούτη της ώστε να επικεντρωθεί στο φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό έργο.

Ο Μιλέι κάθισε στην πρώτη σειρά, παρακολουθώντας την λειτουργία και στο τέλος της συνομίλησε με τον πάπα. Αντήλλαξαν χειραψίες και αγκαλιάστηκαν. Ο Αργεντινός πρόεδρος θα έχει εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε, ιδιωτική ακρόαση, αύριο, με τον ποντίφικα.

Όλα αυτά, την ώρα που η Αργεντινή βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη οικονομική κρίση εδώ και χρόνια. Με τον πληθωρισμό να φτάνει στο 200% και τον νεοαφιχθέντα στην εξουσία Μιλέι να βρίσκεται σε δυσχερή θέση έπειτα από την απόρριψη από το κοινοβούλιο ενός πλάνου μεταρρυθμίσεων.

Να τονιστεί, πως προτού θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, ο Μιλέι είχε προσβάλει τον πάπα Φραγκίσκο με πολύ βαριές εκφράσεις. Ωστόσο, έχει ρίξει αισθητά τους τόνους από τότε που ανέλαβε επίσημα καθήκοντα, τον Δεκέμβριο.

Ο πάπας «είναι ο σημαντικότερος Αργεντίνος στην ιστορία» δήλωσε στο Radio Mitre ο επικεφαλής του αργεντίνικου κράτους.

Στην ραδιοφωνική του δε συνέντευξη, ο Μιλέι σημείωσε πως ανυπομονεί για «έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο» με τον πάπα και ευελπιστεί πως η υγεία του 87χρονου ποντίφικα θα είναι καλή, ώστε να του επιτρέψει να ταξιδέψει και στην Αργεντινή.

Πηγή ένθετης φωτό: Χ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This