Πανηγυρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν για τα F-16 που του έδωσαν χωρίς καμία ρήτρα οι Αμερικανοί

«Μετά την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο»

Must Read

Καθόλου τυχαίο δεν ήταν το «φάγωμα» του Μενέντεζ, που ύψωνε τείχος στην απόκτηση F-16 από την Τουρκία.

Δυστυχώς παρά τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Τουρκία μια χαρά θα τα προμηθευτεί και ο Ταγίπ Ερντογάν έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ΗΠΑ στο αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση F-16 και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το αίτημά μας για τα F-16 ολοκληρώθηκε θετικά. Μετά την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε λέγοντας: «Φιλοξενήσαμε το Εμπραχίμ Ραΐσι στις 24 Ιανουαρίου. 10 διαφορετικές συμφωνίες που υπογράψαμε είναι μια καλή έκφραση της ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον Ιανουάριο, υποβάλαμε τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις σε μια συνολική αξιολόγηση. Βλέπουμε ξεκάθαρα αυτό το γεγονός. Η Τουρκία έχει περιορίσει την τρομοκρατία σε μια στενή περιοχή με τη στρατηγική της να καταστρέφει την τρομοκρατία στην πηγή της».

 

Και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία, φυσικά, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Ιράκ. Υποστηρίζουμε ειλικρινά τον αγώνα του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας. Η δίκαιη προσδοκία μας από τους Ιρακινούς αδελφούς και αδελφές μας είναι να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το ιρακινό έδαφος ως βάση για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν μεταφέρει την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό στις ιρακινές αρχές».

Δείτε ακόμη:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This