Σε ύφεση επίσημα και η βρετανική οικονομία!

Δεν λειτούργησε η δέσμευση του Ρίσι Σούνακ για ανάπτυξη

Must Read

Την «κατηφόρα» έχει πάρει η Βρετανική οικονομία με το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου να έχει συρρικνωθεί κατά 0,3% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023. 

Βασική αιτία της ύφεσης αποτελεί η αύξηση του κόστους ενέργειας αλλά και η άνοδος των επιτοκίων, δεδομένα που οδήγησαν σε υστέρηση τους βασικούς δείκτες. Φαίνεται τελικά ότι, η Βρετανία που είχε προεξοφλήσει κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας, αντιμετωπίζει η ίδια πλέον το φάσμα της κατάρρευσης, καθώς τα προβλήματα από τις κυρώσεις, δημιουργούν μία χιονοστιβάδα επιπτώσεων. Παράλληλα, εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στο σπίτι αντί να ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Είχε προηγηθεί πτώση 0,1% τους προηγούμενους τρεις μήνες, ωθώντας την οικονομία στην πρώτη τεχνική ύφεση από την εποχή του lockdown πριν από τέσσερα χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα σοβαρό πλήγμα στον Ρίσι Σούνακ καθώς σε λίγους μήνες έρχονται και εκλογές… Τα ζοφερά οικονομικά μεγέθη έρχονται καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει και κρίση ανεργίας. Υπάρχουν 9,25 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 16 και 64 ετών που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, που σημαίνει ότι χαρακτηρίζονται επίσημα ως «οικονομικά ανενεργοί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This