Οι όμηροι στη Γάζα «αγωνίζονται για την επιβίωσή τους» όπως ο παλαιστινιακός λαός, λέει η Χαμάς

«Την πείνα, τη δίψα, την έλλειψη φαρμάκων– τα υφίστανται και εκείνοι επίσης»

Must Read

Στους ομήρους που συνεχίζει να κρατάει στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρθηκε η Χαμάς, λέγοντας πως «αγωνίζονται για την επιβίωσή τους» το ίδιο με τους κατοίκους του βομβαρδισμένου παλαιστινιακού θύλακα.

«Οι τραυματισμένοι και άρρωστοι κρατούμενοι εχθροί ζουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη αφού όσα υποφέρει ο λαός μας –την πείνα, τη δίψα, την έλλειψη φαρμάκων– τα υφίστανται και εκείνοι επίσης» είπε ο Άμπου Ομπέιντα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κάσεμ.

«Προσπαθούμε πάντα να κρατάμε (σε ασφαλή χώρο) τους κρατούμενους εχθρούς με κάθε δυνατό μέσον και έχουμε ήδη προειδοποιήσει δεκάδες φορές για τους κινδύνους στους οποίους εκτίθενται (…) αλλά ο χρόνος πιέζει», πρόσθεσε.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα απελευθερώθηκαν δύο Ισραηλινοαργεντινοί όμηροι, σε μια επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, όπου σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι από την παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι οικογένειες των ομήρων που παραμένουν στον θύλακα παρακαλούν την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποδεχθεί μια νέα κατάπαυση του πυρός ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία απελευθέρωσής τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This