Η Ε.Ε. εξακολουθεί να στηρίζει τον Ζελένσκι: Συμφωνίες δισεκατομμυρίων με Μαρκόν και Σολτς για τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Must Read

Διπλή επιτυχία σήμερα για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, καθώς ο πρόεδρος της Ουκρανίας υπέγραψε διμερείς συμφωνίες τόσο με τον Εμανουέλ Μακρόν, όσο και με τον Όλαφ Σολτς για θέματα ασφάλειας.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ουκρανός ομόλογός του συναντήθηκαν απόψε το βράδυ στο Παρίσι, όπου και υπέγραψαν μια συμφωνία, η οποία αποσκοπεί στο να διασφαλίσει σε μακροχρόνιο πλαίσιο τη χορήγηση στρατιωτικής και μη υποστήριξης στην Ουκρανία, εν μέσω του πολέμου με τη Ρωσία. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο κείμενο της συμφωνίας η Γαλλία αναφέρει ότι αναλαμβάνει να παράσχει το 2024 ποσό ύψους έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο, ακολουθώντας τη γαλλική υποστήριξη ύψους 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ το 2022 και ύψους 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023.

 

Νωρίτερα σήμερα, ο Ζελένσκι βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου και εξασφάλισε μια «ζωτικής σημασίας» υποστήριξη από τη Γερμανία, με τον Γερμανό καγκελάριο να υπογράφει συμφωνία, η οποία προβλέπει παροχή βοήθειας ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ στην Ουκρανία, και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την παράδοση 36 αντιαρματικών οβίδων και τροχοφόρων οβιδοβόλων, 120.000 φυσιγγίων πυροβολικού, δύο επιπλέον συστημάτων αεράμυνας και πυραύλων Iris-T. «Η συμφωνία δείχνει ότι η Γερμανία θα στηρίξει την Ουκρανία για όσο χρειαστεί», δήλωσε ο Σολτς και επανέλαβε την έκκλησή του προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, για έγκριση περαιτέρω βοήθειας προς το Κίεβο το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται πως αύριο Σάββατο ο Ζελένσκι αναμένεται να ταξιδέψει στο Μόναχο, όπου και θα μιλήσει στη Διάσκεψη Κορυφής για την Ασφάλεια, ενώ θα έχει συνάντηση, μεταξύ άλλων, με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This