Politico: Σεξουαλικό σκάνδαλο ταλανίζει το φημισμένο «Κολέγιο της Ευρώπης» στην Μπριζ

Πρύτανης είναι η Φεντερίκα Μογκερίνι

Must Read

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ροζ σκανδάλου σε φημισμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ευρώπης. Καθηγητής κατηγορείται από φοιτήτριές του ότι τις εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά πλειστάκις. Το Politico φέρνει στο φως την δύσοσμη αυτή υπόθεση ασέλγειας.

Το Κολέγιο της Ευρώπης (College of Europe) στην βελγική Μπριζ, από όπου έχουν αποφοιτήσει κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταλανίζεται από ένα σεξουαλικό σκάνδαλο που αμαυρώνει την φήμη του.

Ομάδα 6 πρώην υπάλληλοι και φοιτητές απέστειλαν επιστολή στην Φεντερίκα Μογκερίνι, την πρύτανη του κολεγίου και πρώην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, με την οποία ζητούν την απόλυση του καταγγελθέντος καθηγητή. Η δράση του εν λόγω ερευνάται έπειτα από αρκετές καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση τα τελευταία χρόνια.

Το Politico επικοινώνησε με τα εμπλεκόμενα μέρη και συνομίλησε με περισσότερους από 20 νυν και πρώην φοιτητές, και μέλη του προσωπικού του Κολεγίου. Όλοι μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας για τον ισχυρό καθηγητή με μεγάλες διασυνδέσεις εντός ΕΕ. Ωστόσο, το αμερικανικό Μέσο δεν τον κατονομάζει προς ώρας.

Τέσσερις πρώην φοιτήτριες μοιράστηκαν emails που, όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύουν ανάρμοστες επαφές του καθηγητή σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο από μια δεκαετία.

Μια από τις αποφοίτους, που σήμερα κατέχει υψηλόβαθμη θέση στις Βρυξέλλες, περιέγραψε την έλλειψη μέτρων από το Κολέγιο για τις σχετικές καταγγελίες ως «ομερτά», τον κώδικα σιωπής της Μαφίας. «Έτσι θα το περιέγραφα. Είναι “Παρακαλώ, σκάστε!”» είπε.

Η Μογκερίνι συναντήθηκε με τον καθηγητή για την καταγγελία, την οποία έλαβε στις 10 Ιανουαρίου. Ο καταγγελλόμενος αποχώρησε προσωρινά από το Κολλέγιο στην Μπριζ, ωστόσο συνεχίζει να εργάζεται σε άλλα ΑΕΙ. 

«Εφαρμόζω για τον εαυτό μου τον κανόνα να μην μιλώ για την υπόθεση προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία» δήλωσε ο καθηγητής ερωτώμενος για την έρευνα εις βάρος του.

Πηγή φωτό: College of Europe

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This