Ιατρικό θαύμα: Ταξίδεψε στον «άλλο κόσμο» για έξι ώρες και… επέστρεψε!

Must Read

Ιατρικό θαύμα σημειώθηκε στην Ισπανία, όταν ομάδα γιατρών κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή μια Βρετανίδα, μετά από 6ωρη ανακοπή καρδιάς που υπέστη εξαιτίας υποθερμίας, κατά τη διάρκεια εκδρομής στο βουνό.

«Είναι σαν ένα θαύμα», δήλωσε η 34χρονη Όντρεϊ Μαρς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Βαρκελώνη, έχοντας στο πλευρό της μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών, που την 3η Νοεμβρίου 2019 της έσωσαν τη ζωή!

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καρδιακή ανακοπή, την οποία γνωρίζουμε στην Ισπανία. Υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στις Άλπεις και τη Σκανδιναβία», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Εντουάρντ Αργκούντο, υπεύθυνος του τμήματος ανάνηψης στο νοσοκομείο Vall d’Hebron στη Βαρκελώνη.

Η Όντρεϊ Μαρς, η οποία διαμένει στη Βαρκελώνη, λιποθύμησε γύρω στις 13.00 τοπική ώρα, όταν βρέθηκε στο έλεος χιονοθύελλας, κατά τη διάρκεια εκδρομής στα Πυρηναία με τον σύζυγό της. Στις 15.35 που έφτασαν σε αυτή οι διασώστες δεν κατέγραψαν καμία ένδειξη καρδιακής λειτουργίας, ενώ η θερμοκρασία του σώματός της είχε πέσει στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ύστερα από τις πρώτες απόπειρες ανάνηψης χωρίς αποτέλεσμα, η γυναίκα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Vall d’Hebron, το οποίο διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα ανάνηψης, το ECMO (ExtraCorporeal Membrane Oxygenation). Εκεί, γύρω στις 21.45, περισσότερες από 6 ώρες μετά τη διάσωσή της δηλαδή και αφού περίμεναν να αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματος της, οι γιατροί επιχείρησαν εκ νέου και, τελικά, κατάφεραν να την επαναφέρουν!

Διαβάστε επίσης: Η τελευταία επιθυμία ενός 87χρονου καρκινοπαθή: Μια μπύρα με τους γιους του!

Η ανάρρωση της Όντρεϊ Μαρς ήταν ασυνήθιστα ταχεία. Έξι ημέρες αργότερα, τη μετέφεραν από την μονάδα εντατικής θεραπείας, χωρίς να έχει εμφανίσει νευρολογικές βλάβες.

Αν και δεν μπορεί να κινήσει πλήρως τα χέρια της εξαιτίας της υποθερμίας, πρακτικά έχει «μια φυσιολογική ζωή» και «θα επιστρέψει στην εργασία της τις επόμενες ημέρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This