56 πεινασμένες πολικές αρκούδες «πολιορκούν» ρωσικό χωριό

Must Read

Πενήντα έξι πολικές αρκούδες -θύματα κι αυτές των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής- έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ώρες στα περίχωρα ενός χωριού στην περιοχή Τσουκότκα, στη βορειοανατολική άκρη της Ρωσίας, όπου οι χωρικοί, αφού ξεπέρασαν τον αρχικό φόβο από την εμφάνιση των θηλαστικών, τους παρέχουν τροφή, καθώς έχει καθυστερήσει ο σχηματισμός θαλάσσιου πάγου!

«Μαζί με άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις δημιουργήσαμε ένα σημείο σίτισης με πτώματα θαλάσσιων ίππων τα οποία συλλέγουμε κατά μήκος της ακτής και τα οποία βέβαια τρώνε οι αρκούδες» δήλωσε χθες στο πρακτορείο Ria Novosti η Τατιάνα Μινένκο, υπεύθυνη της οργάνωσης για την προστασία των πολικών αρκούδων «Περίπολος για τις Άρκτους».

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, λόγω του μεγάλου αριθμού τους, τα αρσενικά κοιτάζουν να αρπάξουν την τροφή, διώχνοντας έτσι από το σημείο σίτισης τα θηλυκά και τα μικρά τους!

Κατά τα λεγόμενα της Μινένκο, η παρουσία πολλών πολικών αρκούδων δεν αποτελεί πλέον ασυνήθιστο φαινόμενο, μια και εδώ και χρόνια αργεί ο σχηματισμός του θαλάσσιου πάγου ως συνέπεια της αλλαγής του κλίματος.

Στην Αρκτική, όπως και στην Ανταρκτική, αξίζει να σημειωθεί ότι το λιώσιμο των πάγων έχει επιταχυνθεί τις τελευταίες δεκαετίες, προκαλώντας τη μείωση των οικότοπων των ειδών της πανίδας των περιοχών αυτών. Κατά συνέπεια, πολικές αρκούδες περιπλανώνται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This