Αυστηρή προειδοποίηση του Πούτιν σε Μακρόν, Δύση και επίθεση σε woke ατζέντα

Το διάγγελμα του Πούτιν στον ρωσικό λαό

Must Read

«Μόνο μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε όλα τα σχέδιά μας. Έχουμε αποδείξει ότι η Ρωσία είναι ικανή να ανταποκριθεί στις πιο δύσκολες προκλήσεις, τόνισε ο αρχηγός του κράτους. Υποστηρίξαμε τους αδελφούς και τις αδερφές μας· φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη θρυλική «Ρωσική Άνοιξη» είπε στην αρχή της ετήσιας ομιλίας του ο Βλάντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό κοινοβούλιο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έστειλε αυστηρό μήνυμα στη Δύση τονίζοντας ότι αν στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, θα είναι αντιμέτωπες με μια πυρηνική σύγκρουση. «Τα σχέδια της Δύσης δημιουργούν πραγματική απειλή πυρηνικού πολέμου. Έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να πλήξουν το έδαφός σας» σημείωσε προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι η Ρωσία έχει το πιο εξελιγμένο πυρηνικό οπλοστάσιο.

«Μια πολύτεκνη οικογένεια με πολλά παιδιά πρέπει να γίνει κανόνας»

Οι αναφορές του Ρώσου προέδρου προκαλούν σοκ και δέος. Λέει μεταξύ άλλων:

«Ο κύριος σκοπός της οικογένειας είναι η γέννηση παιδιών, η συνέχιση του ανθρώπινου γένους, η ανατροφή των παιδιών, η συνέχιση ολόκληρου του πολυεθνικού μας λαού. Βλέπουμε τι συμβαίνει σε ορισμένες χώρες, όπου οι ηθικοί κανόνες και οι οικογενειακοί θεσμοί καταστρέφονται σκόπιμα και ολόκληρα έθνη ωθούνται προς τον αφανισμό και τον εκφυλισμό. Εμείς επιλέγουμε τη ζωή!»

Για τις απειλές του Μακρόν να στείλει το στρατό του στην Ουκρανία: Θυμόμαστε τη μοίρα εκείνων που κάποτε έστειλαν τα στρατεύματά τους στο έδαφος της χώρας μας. Τώρα όμως οι συνέπειες για τους πιθανούς παρεμβατικούς θα είναι πολύ πιο τραγικές. Πρέπει, τελικά, να καταλάβουν ότι έχουμε και όπλα – και το ξέρουν αυτό, μόλις είπα – έχουμε επίσης όπλα που μπορούν να χτυπήσουν στόχους στο έδαφός τους. Και ότι όλα όσα σκέφτονται τώρα τρομάζουν ολόκληρο τον κόσμο, ότι όλα αυτά απειλούν πραγματικά μια σύγκρουση με τη χρήση πυρηνικών όπλων – και επομένως την καταστροφή του πολιτισμού. Γιατί δεν το καταλαβαίνουν αυτό; Πρόκειται για ανθρώπους που δεν έχουν περάσει δύσκολες δοκιμασίες. Έχουν ήδη ξεχάσει τι είναι πόλεμος. Εδώ είμαστε – ακόμα και η σημερινή μας γενιά – περάσαμε τόσο δύσκολες δοκιμασίες κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας στον Καύκασο. Τώρα, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, συμβαίνει το ίδιο. Νομίζουν ότι για αυτούς όλα αυτά είναι κάποιου είδους κινούμενα σχέδια.

Η Δύση προκάλεσε σύγκρουση στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές του κόσμου και συνεχίζει να λέει ψέματα. Τώρα, χωρίς καμία αμηχανία, δηλώνουν ότι η Ρωσία φέρεται να σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη. Λοιπόν, μόνο αυτό, εσειςκαι εγώ καταλαβαίνουμε, λένε κάποιου είδους ασυνάρτησιες!

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ανακατευτεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Η λεγόμενη Δύση, με τις αποικιακές της συνήθειες, τη συνήθεια της να υποκινεί εθνικές συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο, επιδιώκει όχι μόνο να περιορίσει την ανάπτυξή μας – αντί για τη Ρωσία, χρειάζονται έναν εξαρτημένο, ξεθωριασμένο, ετοιμοθάνατο χώρο όπου μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Στην ουσία, θα ήθελαν να κάνουν στη Ρωσία το ίδιο πράγμα που έκαναν σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας: να φέρουν διχόνοια στο σπίτι μας και να μας αποδυναμώσουν εκ των έσω. Αλλά δεν υπολόγισαν σωστά – αυτό είναι απολύτως προφανές σήμερα – βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σταθερή θέση και την αποφασιστικότητα του πολυεθνικου μας λαού.

Οι μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι μονάδες μας κρατούν σταθερά την πρωτοβουλία. Προχωρούν με σιγουριά σε μια σειρά από επιχειρησιακές κατευθύνσεις και απελευθερώνουν νέα εδάφη. Δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον πόλεμο στο Ντονμπάς. Αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, θα κάνουμε τα πάντα για να το τελειώσουμε, να εξαλείψουμε τον ναζισμό και να λύσουμε όλα τα προβλήματα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Στήριξη στην οικογένεια

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνησή του για την προστασία της οικογένειας, ο Πούτιν δήλωσε: Το 2000, περισσότεροι από 42 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν κάτω από το όριο της φτώχειας στη Ρωσία. Από τότε η κατάσταση έχει αλλάξει πραγματικά, έχει αλλάξει δραματικά. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο αριθμός των ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας μειώθηκε στα 13,5 εκατομμύρια άτομα. Αλλά, φυσικά, υπάρχουν πολλά από αυτά. Διατηρούμε τη λύση σε αυτό το πρόβλημα υπό συνεχή προσοχή.

Χρειαζόμαστε συνεχή δουλειά με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών με παιδιά και την υποστήριξη του ποσοστού γεννήσεων. Και για αυτό θα ξεκινήσουμε ένα νέο εθνικό έργο, το οποίο ονομάζεται «Οικογένεια».

Προτείνω να διπλασιαστεί η έκπτωση φόρου για το δεύτερο παιδί σε 2.800 ρούβλια το μήνα και σε έξι χιλιάδες ρούβλια το μήνα για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί. Τι σημαίνει; Για παράδειγμα, μια οικογένεια με τρία παιδιά θα εξοικονομεί 1.300 ρούβλια στον προϋπολογισμό της κάθε μήνα, ενώ προτείνω επίσης να αυξηθεί το ποσό του ετήσιου εισοδήματος που καλύπτεται από την κράτηση από 350 σε 450 χιλιάδες ρούβλια. Και ένα τέτοιο μέτρο υποστήριξης θα πρέπει να παρέχεται αυτόματα, χωρίς υποβολή αίτησης.

Στεγαστικά δάνεια

Το πρόγραμμα οικογενειακών στεγαστικών δανείων ισχύει μέχρι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Προτείνω την παράτασή του έως το 2030, διατηρώντας τις βασικές βασικές παραμέτρους. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις οικογένειες με παιδιά κάτω των έξι ετών. Για αυτούς, το προνομιακό επιτόκιο δανείου θα παραμείνει το ίδιο, 6%. Και κάτι ακόμα: τώρα, με τη γέννηση ενός τρίτου παιδιού, το κράτος πληρώνει μέρος του στεγαστικού δανείου για την οικογένεια, 450 χιλιάδες ρούβλια. Προτείνω επίσης την παράταση αυτού του κανόνα έως το 2030.

Για την εκπαίδευση

Ο εκπαιδευτικός φόρτος για τα παιδιά πρέπει να είναι λογικός και ισορροπημένος. Και, φυσικά, σαφώς δεν είναι καλό για πράγματα όταν διδάσκουν ένα πράγμα στην τάξη και ζητούν κάτι άλλο στις εξετάσεις. Μια τέτοια απόκλιση, για να το θέσω ήπια, μεταξύ των σχολικών προγραμμάτων και των ερωτήσεων των εξετάσεων, και αυτό συμβαίνει, δυστυχώς, αλλά αυτό αναγκάζει τους γονείς να προσλαμβάνουν δασκάλους και δεν μπορούν όλοι να το αντέξουν οικονομικά. Ζητώ από τους κυβερνητικούς συναδέλφους μου να εξετάσουν αυτό το πρόβλημα, είναι προφανές.

Πρέπει να βελτιωθεί ο μηχανισμός της Ενιαίας Κρατικής Εξέτασης. Τι προτείνω σε αυτό το στάδιο; Προτείνω να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση – να δώσουμε στους αποφοίτους, όπως λένε, μια δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή: κατ’ επιλογή του μαθητή, να του δώσουμε την ευκαιρία να ξαναδώσει την Ενιαία Κρατική Εξέταση σε ένα από τα μαθήματα και να κάνει αυτό πριν από το τέλος της εκστρατείας εισαγωγής στα πανεπιστήμια, προκειμένου να έχετε χρόνο να υποβάλετε έγγραφα ήδη λαμβάνοντας υπόψη τους νέους βαθμούς

Προτείνω να τεθεί ένας στόχος: το μερίδιο των εγχώριων αγαθών και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας στην εγχώρια αγορά τα επόμενα 6 χρόνια θα πρέπει να αυξηθεί κατά 1,5 φορές και ο όγκος των εξαγωγών εκτός πόρων και ενέργειας δεν πρέπει να αυξηθεί λιγότερο από τα 2/3. Στην περίοδο έως το 2030, είναι απαραίτητο να φτάσουμε σε επίπεδο εισαγωγών που δεν υπερβαίνει το 17% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να παράγουμε καταναλωτικά και άλλα αγαθά σε πολύ μεγαλύτερους όγκους.

Πρέπει να επενδυθούν πόροι στη Ρωσία, στις περιφέρειες, στην ανάπτυξη εταιρειών, στην εκπαίδευση του προσωπικού. Η πιο αξιόπιστη προστασία των περιουσιακών στοιχείων και του κεφαλαίου των ρωσικών επιχειρήσεων είναι η ισχυρή, κυρίαρχη χώρα μας.

Οι περιοχές όπου τα ποσοστά γεννήσεων είναι κάτω από τον ρωσικό μέσο όρο θα λάβουν βοήθεια – τουλάχιστον 75 δισεκατομμύρια ρούβλια για τη στήριξη των οικογενειών

«Η Ρωσική Ομοσπονδία θα διαθέσει 150 δισεκατομμύρια ρούβλια για την ανανέωση των μέσων μαζικής μεταφοράς»  είπε ο Πούτιν.

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσης τη διάθεση επιπλέον 66 δισεκατομμυρίων ρουβλιών για την αγορά σχολικών λεωφορείων· ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ρωσικός.

Από το 2021, περισσότερα δάση αποκαθίστανται στη Ρωσική Ομοσπονδία από όσα κόβονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This