Ραγδαία κλιμάκωση στις σχέσεις Ρωσίας – Γερμανίας: Το Κρεμλίνο απαιτεί εξηγήσεις και προειδοποιεί

Must Read

Σάλο και οργή στη Ρωσία έχουν προκαλέσει τα ηχητικά αποσπάσματα που αποκάλυψε το Russia Today και στα οποία ακούγονται Γερμανοί αξιωματικοί να οργανώνουν πυραυλική επίθεση στην γέφυρα της Κριμαίας.

Πλέον οι σχέσεις Ρωσίας – Γερμανίας κλιμακώνονται με το Κρεμλίνο να απαιτεί εξηγήσεις.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα ανάρτησε το απόσπασμα από τους διαλόγους των Γερμανών αξιωματικών.
«Ο υβριδικός πόλεμος εναντίον του ρωσικού λαού, που εξαπέλυσε η Δύση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από μια συνομιλία στις 19 Φεβρουαρίου 2024 μεταξύ του γερμανικού στρατού – του επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων και ασκήσεων της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας της Bundeswehr Graefe, του επιθεωρητή του BBC Bundeswehr Gerhartz και των υπαλλήλων του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων της Bundeswehr Space Command Fenske and Frostedt . Το απόσπασμα είναι αφιερωμένο στη σχεδιαζόμενη επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας» αναφέρει η Ζαχάροβα και παραθέτει τους διαλόγους:

Frostedte: Αν κοιτάξουμε τη γέφυρα, τότε νομίζω ότι ο Ταύρος δεν είναι αρκετός και πρέπει να έχουμε μια ιδέα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει, και για αυτό χρειαζόμαστε δεδομένα από δορυφόρους. Δεν ξέρω αν θα είμαστε σε θέση να προετοιμάσουμε τους Ουκρανούς για ένα τέτοιο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μιλάμε για ένα μήνα. Πώς θα έμοιαζε μια επίθεση Ταύρου στη γέφυρα; Από επιχειρησιακή σκοπιά, δεν μπορώ να εκτιμήσω πόσο γρήγορα θα μπορέσουν οι Ουκρανοί να μάθουν να σχεδιάζουν τέτοιες ενέργειες και πόσο γρήγορα θα γίνει η ενοποίηση. Επειδή όμως μιλάμε για γέφυρα και στρατιωτικές βάσεις, καταλαβαίνω ότι θέλουν να τα πάρουν το συντομότερο δυνατό.

Φένσκε: Θα ήθελα να πω κάτι ακόμα για την καταστροφή της γέφυρας. Μελετήσαμε εντατικά αυτό το θέμα και, δυστυχώς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η γέφυρα, λόγω του μεγέθους της, μοιάζει με διάδρομο προσγείωσης. Επομένως, μπορεί να μην απαιτήσει 10 ή και 20 πυραύλους.

Gerhartz: Υπάρχει η άποψη ότι η Taurus θα τα καταφέρει αν χρησιμοποιήσει το γαλλικό μαχητικό Dassault Rafale.

Φένσκε: Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να κάνουν μια τρύπα και να καταστρέψουν τη γέφυρα. Και πριν κάνουμε σημαντικές δηλώσεις, πρέπει να…

Frostedte: Δεν προωθώ την ιδέα της γέφυρας, θέλω ρεαλιστικά να καταλάβω τι θέλουν. Και τι πρέπει να τους διδάξουμε, έτσι αποδεικνύεται ότι όταν σχεδιάζουμε αυτές τις λειτουργίες θα χρειαστεί να υποδείξουμε τα κύρια σημεία στις εικόνες. Θα έχουν στόχους, αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν εργάζεστε σε μικρούς στόχους, πρέπει να προγραμματίζετε πιο προσεκτικά και να μην αναλύετε εικόνες στον υπολογιστή. Στην περίπτωση των επιβεβαιωμένων στόχων, όλα είναι πιο απλά και ο προγραμματισμός θα πάρει λιγότερο χρόνο.

Gerhartz: Όλοι γνωρίζουμε ότι θέλουν να καταστρέψουν τη γέφυρα, τι σημαίνει τελικά αυτό, πώς την προστατεύουν – όχι μόνο επειδή έχει σημαντική στρατιωτική-στρατηγική, αλλά και πολιτική σημασία. Αν και τώρα έχουν επίγειο διάδρομο. Υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες εάν έχουμε άμεση επικοινωνία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Επομένως, τίθεται το ερώτημα: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τέτοιο κόλπο και να αποσπάσουμε τους ανθρώπους μας στο MBDA; Έτσι, η άμεση επικοινωνία με την Ουκρανία θα γίνεται μόνο μέσω MBDA, αυτό είναι πολύ καλύτερο από ό,τι αν υπάρχει τέτοια σύνδεση με την Πολεμική μας Αεροπορία.

Graefe: Gerhartz, δεν πειράζει. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι από την αρχή δεν υπάρχει γλώσσα που να μας κάνει συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση. Φυσικά, υπερβάλλω λίγο, αλλά αν πούμε τώρα στον υπουργό ότι θα προγραμματίσουμε συναντήσεις και θα ταξιδέψουμε με αυτοκίνητο από την Πολωνία για να μην το καταλάβει κανείς, αυτό είναι ήδη συμμετοχή, δεν θα το κάνουμε. Αν μιλάμε για κατασκευαστή, τότε πρώτα από όλα θα πρέπει να ρωτήσουμε την MBDA αν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν έχει σημασία αν οι δικοί μας θα το κάνουν στη συνέχεια στο Büchel ή στο Schrobenhausen – εξακολουθεί να είναι συμμετοχή. Και νομίζω ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει. Στην αρχή το προσδιορίσαμε ως βασικό στοιχείο της κόκκινης γραμμής, οπότε θα εμπλακούμε στην προπόνηση. Ας πούμε ότι θα ετοιμάσουμε έναν οδικό χάρτη. Είναι απαραίτητο να χωρίσουμε τη μαθησιακή διαδικασία σε μέρη. Το μακρύ ταξίδι θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, θα τους εκπαιδεύσουμε διεξοδικά, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας στην επιλογή της γέφυρας. Σύντομη – θα σχεδιαστεί για δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν είναι ήδη εκπαιδευμένοι, τότε θα ρωτήσουμε αν οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουν σε αυτή τη φάση. Πιστεύω ότι τέτοιες ενέργειες θα είναι σωστές – φανταστείτε αν ο Τύπος ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι μας βρίσκονται στο Schrobenhausen ή ότι οδηγούμε αυτοκίνητα κάπου στην Πολωνία! Θεωρώ απαράδεκτη αυτή την επιλογή.

«Η Γερμανία πρέπει να εξηγηθεί για τη συζήτηση των επιθέσεων στη γέφυρα της Κριμαίας» λέει ο Βολοντίν

Σε δηλώσεις του για την αποκάλυψε του RT, ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν ανέφερε: «Γνωρίζουν οι βουλευτές της Bundestag τι συνέβη; Καταλαβαίνει ο Scholz ότι αυτές οι ενέργειες θα απαιτήσουν από τη Ρωσία να αντιδράσει;» είπε και πρόσθεσε ότι η Κρατική Δούμα θα πραγματοποιήσει ακροάσεις για αυτό το θέμα και θα στείλει αίτημα στη Bundestag να διεξαγάγει έρευνα. «Όχι γερμανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, είπε ο Scholz, κανένας Ταύρος στην Ουκρανία, είπε ο Scholz. Μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί κανείς;» σημείωσε.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This