Γάζα: Τον θάνατο 7 (ακόμη) ομήρων από ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανακοίνωσε η Χαμάς

Must Read

Μία ημέρα μετά το ασύλληπτο μακελειό κοντά στην πόλη της Γάζας με περισσότερους από 110 νεκρούς Παλαιστίνιους αμάχους και τουλάχιστον 760 τραυματίες από ισραηλινά πυρά, ενώ περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια, και εν αναμονή μιας νέας πιθανής εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα πως (ακόμη) επτά Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν, εξαιτίας των απανωτών ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Επιβεβαιώνουμε ότι ο αριθμός των εχθρικών αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του εχθρικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να ξεπεράσει τους εβδομήντα», υποστηρίζει η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης, σε ανάρτησή της που περιλαμβάνει βίντεο κάποιων από τους ομήρους.

Η Χαμάς κατονόμασε τρεις από τους ομήρους που φέρεται να σκοτώθηκαν ως Χαϊμ Γκερσόν Πέρι, 79 ετών, Γιοράμ Ιτάκ Μέτζγκερ, 80 ετών και Αμιράμ Ισραήλ Κούπερ, 85 ετών, με την ισλαμιστική οργάνωση να αναφέρει πως σε νέα ανακοίνωση θα κατονομάσουν και τους άλλους τέσσερις. Οι τρεις προαναφερθέντες απήχθησαν από το κιμπούτς Νιρ Οζ, κατά τις  πολύνεκρες επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, οι οποίες και αποτέλεσαν την αφορμή να ξεσπάσει ο πόλεμος στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Έχουμε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η επαφή μας έχει διακοπεί με τους μουτζαχεντίν μας που φρουρούν έναν αριθμό εχθρικών αιχμαλώτων στον τομέα μας», αναφέρει η Χαμάς στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας «και ότι πιστεύουμε ότι ένας αριθμός από τους κρατούμενους σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του σιωνιστικού βομβαρδισμού. Μετά από εξέταση και έλεγχο κατά τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώσαμε το μαρτύριο ορισμένων μουτζαχεντίν μας και τη δολοφονία επτά εχθρικών αιχμαλώτων στη Λωρίδα της Γάζας, ως αποτέλεσμα του σιωνιστικού βομβαρδισμού».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Χαμάς υποστηρίζει πως «ήμασταν πρόθυμοι να διαφυλάξουμε τις ζωές των κρατουμένων, αλλά έχει γίνει σαφές ότι η εχθρική ηγεσία σκοτώνει σκόπιμα τους κρατούμενους της». Από την πλευρά της, η ισραηλινή εφημερίδα «Jerusalem Post», υποστηρίζει πως οι πληροφορίες που παρέχονται από τη Χαμάς είναι ανεπιβεβαίωτες, σημειώνοντας πως η ισλαμιστική οργάνωση έχει κοινοποιήσει στο παρελθόν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας των ομήρων, στο πλαίσιο ψυχολογικό πολέμου.

Την ίδια ώρα, Ισραήλ και Χαμάς φέρονται να συζητούν μια νέα συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση κάποιων εκ των περίπου 130 ομήρων που -ακόμη- κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, με αντάλλαγμα μια παύση στον πόλεμο, που βρίσκεται, πλέον, στον πέμπτο του μήνα. Ωστόσο, η χθεσινή αδικαιολόγητη αιματοχυσία στη Γάζα, αναμενόμενα έφερε νέα «σύννεφα» στις όποιες συνομιλίες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This