Τουρκία: Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση στα Δαρδανέλλια, αισθητή και στην Κωνσταντινούπολη

Must Read

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:39 ώρα Τουρκίας (20:39 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Γενίτζε του νομού των Δαρδανελλίων (Canakkale) της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Μάλιστα, ο νέος αυτός σεισμός με εστιακό βάθος στα 10,44 χλμ. και επίκεντρο 23χμ. ΝΑ του Gönen, στο Μπαλίκεσιρ, εκτός από τα Δαρδανέλλια και τους γειτονικούς νομούς, αυτή τη φορά έγινε αισθητός ακόμη και στην Κωνσταντινούπολη, εντείνοντας τις -δικαιολογημένες- ανησυχίες των κατοίκων, με δεδομένες και τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων για επικείμενο σεισμό-«τέρας» στο τμήμα του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας που περνάει νότια της Πόλης, στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Από την Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD) ανακοινώθηκε ότι συνεργεία έχουν ξεκινήσει επιτόπιες έρευνες για να ελέγξουν αν υπάρχουν ζημιές, ενώ επίσημα δεν έχουν αναφερθεί μέχρι αυτή την ώρα τυχόν ύπαρξη θυμάτων ή καταρρεύσεις.

«Όλες οι ομάδες της AFAD και των ανάλογων υπηρεσιών έχουν ξεκινήσει επιτόπιες σαρώσεις για τον σεισμό των 4,9 βαθμών που σημειώθηκε στη Γενίτζε των Δαρδανελλίων. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικούς νομούς. Δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση προς το παρόν. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This