Αυξημένος κίνδυνος για αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα για εκείνους που νόσησαν από κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα διεθνούς μελέτης

Must Read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα μελέτης σχετικά με τον κορωνοϊό, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα μέχρι και 12 μήνες μετά τη λοίμωξη.

Όπως έγινε γνωστό, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kyung Hee της Σεούλ στη Νότια Κορέα χρησιμοποίησαν δεδομένα από δύο εθνικές μεγάλης κλίμακας μελέτες γενικού πληθυσμού στην Κορέα και την Ιαπωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, μελετήθηκαν δεδομένα για περισσότερους από δέκα εκατομμύρια Κορεάτες και δώδεκα εκατομμύρια Ιάπωνες ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κορωνοϊό, κατά την περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Δεκεμβρίου 2021. Κατά την μελέτη, οι ασθενείς με κορωνοϊό αντιστοιχήθηκαν με ασθενείς με λοίμωξη από γρίπη και με άτομα που δεν μολύνθηκαν από καμία από τις δύο λοιμώξεις. Ακολούθως, τα δεδομένα μελετήθηκαν σε βάθος ενός έξι και δώδεκα μηνών, μετά τη νόσηση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε πως οι ασθενείς με κορωνοϊό είχαν αυξημένο κίνδυνο για αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα έως και 12 μήνες μετά τη διάγνωση σε σύγκριση με τις άλλες δύο ομάδες. Μάλιστα, η μεγαλύτερη σοβαρότητα της λοίμωξης συσχετίστηκε με υψηλότερο κίνδυνο για περιστατικό ρευματικού νοσήματος.

Τέλος, οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην μελέτη έφτασαν στο συμπέρασμα πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σχετιζόταν με μειωμένο κίνδυνο για αυτοάνοσα φλεγμονώδη ρευματικά νοσήματα, εκτός από εκείνους που νόσησαν σοβαρά, παρά το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This