Τύφλα να ‘χει η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ιταλός αστυνομικός παρακολουθούσε πάνω από 300 επώνυμους!

Υπέκλεπτε τα προσωπικά στοιχεία τους από τράπεζες δεδομένων κατά τη χρονική περίοδο από το 2019 μέχρι και το 2023!

Must Read

Πολιτικούς, αθλητές, αλλά και πρόσωπα του θεάματος που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στο πρόσφατο παρελθόν στην Ιταλία παρακολουθούσε παράνομα ένας αστυνομικός, ο οποίος εργαζόταν στην Εθνική Εισαγγελία κατά της ιταλικής Μαφίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο… φιλύποπτος αστυνομικός εισήλθε σε τράπεζες δεδομένων και υπέκλεψε τα προσωπικά στοιχεία περισσότερων από τριακόσια άτομα, κατά τη χρονική περίοδο από το 2019 μέχρι το 2023, με την παράνομη αυτή δραστηριότητά του να σχετίζεται κυρίως με τραπεζικούς λογαριασμούς και αγορές ακινήτων εκ μέρους των συγκεκριμένων προσώπων. Όπως αναφέρει η εισαγγελία της Περούτζια, η οποία καταπιάνεται με την υπόθεση, ανάμεσα στα πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούσε ο κατηγορούμενος, συμπεριλαμβάνονται οι πρώην πρωθυπουργοί, Ματέο Ρέντσι και Τζουζέπε Κόντε, και ο νυν υπουργός Άμυνας της χώρας, Γκουίντο Κροζέτο, η Μάρτα Φασίνα, πρώην σύντροφος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ακόμη και ο… Κριστιάνο Ρονάλντο!

Όπως αναφέρει π ιταλικός Τύπος, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να εξακριβωθεί αν πίσω από τις κινήσεις αυτές βρίσκεται ένας «εγκέφαλος», ένας εντολοδότης, καθώς και το για ποιο λόγο ένα μέρος των προσωπικών δεδομένων, όπως προκύπτει, δημοσιεύθηκε από καθημερινή εφημερίδα της χώρας.

«Θεωρώ σοβαρότατο το ότι στη χώρα μας υπάρχουν δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι ξόδεψαν τον χρόνο τους παραβιάζοντας τον νόμο, με ελέγχους που αφορούσαν πολίτες, απλούς και μη, κατά τη βούλησή τους, δίνοντας στη συνέχεια τις πληροφορίες αυτές στον Τύπο, σε κάποιους εκπροσώπους του Τύπου. Το να χρησιμοποιούνται τράπεζες δεδομένων με αυτό τον τρόπο, δεν έχει καμία σχέση με την ελευθεροτυπία», τόνισε συγχυσμένη η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, αναφερόμενη στο σκάνδαλο κατασκοπίας, όπως το αποκαλούν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This