Έτσι εξηγούνται πολλά: Η Γαλλία δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ!

Ξεπέρασε τη Ρωσία, αντιπροσωπεύοντας, πλέον, το 10,92% των διεθνών πωλήσεων όπλων

Must Read

Δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι, πλέον, η Γαλλία, καθώς την πενταετία 2019-2023 είδε τις διεθνείς πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 47%, σε σύγκριση με την περίοδο 2014-2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI – Stockholm International Peace Research Institute), που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα 12/3, η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η Γαλλία ξεπέρασε τη Ρωσία, οι εξαγωγές όπλων της οποίας -λόγω, προφανώς, των διεθνών κυρώσεων- μειώθηκαν εντυπωσιακά (-53% μεταξύ 2019 και 2023). Η Γαλλία αντιπροσωπεύοντας το 10,92% των διεθνών πωλήσεων όπλων βρίσκεται λίγο μπροστά από τη Ρωσία, που έπεσε στο 10,54%, όπως αναφέρει το SIPRI.

Στην πρώτη θέση παραμένουν σταθερά οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι διεθνείς πωλήσεις όπλων των οποίων αυξήθηκαν κατά 17% και αντιπροσωπεύουν, πλέον, το 42% του συνόλου. Η Κίνα με 5,8% και η Γερμανία με 5,6% κατατάσσονται στην 4η και 5η θέση, με τις πέντε αυτές χώρες να αντιπροσωπεύουν το 75% των διεθνών πωλήσεων όπλων.

Όπως αναφέρει η έκθεση του SIPRI, τα τελευταία χρόνια η Γαλλία έχει ακολουθήσει μια πιο ενεργητική διεθνή πολιτική, επισημαίνοντας πως οι χώρες που… ψωνίζουν από αυτήν εκτιμούν τις ευκαιρίες στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας, αλλά και το γεγονός ότι τα γαλλικά όπλα είναι «ITAR free», δηλαδή δεν υπόκεινται στους αμερικανικούς κανονισμούς για τις πωλήσεις όπλων.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν «ρίχνει» ιδέες για αποστολή δυτικών στρατευμάτων στα πεδία των μαχών στην Ουκρανία και ενόσω η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν προβάλει ως το μεγάλο φαβορί για επικράτηση στις προσεχείς ευρωεκλογές…

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This