Λευκός Οίκος: Καθαρή προπαγάνδα οι καταγγελίες περί ανάμειξης των ΗΠΑ στις ρωσικές εκλογές

«Η Ρωσία είναι που έχει μακρά ιστορία στοχοποίησης δημοκρατικών εκλογών...»

Must Read

Με… χρονοκαθυστέρηση απάντησε ο Λευκός Οίκος στις υπόνοιες της Μόσχας ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να «χακάρουν» τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, κάνοντας λόγο για  καθαρή προπαγάνδα.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναμειχθεί και δεν πρόκειται να αναμειχθούν στις εκλογές της Ρωσίας», δήλωσε σήμερα, Τρίτη 12/3, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, υποστηρίζοντας πως «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι κατηγορηματικά ψευδείς και τίποτα περισσότερο από προπαγάνδα». «Είναι η Ρωσία που έχει μακρά ιστορία στοχοποίησης δημοκρατικών εκλογών των ΗΠΑ και άλλων. Αντί να προβάλλει ψέματα, είναι η Ρωσία που θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες», αντέτεινε ο Αμερικανός εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Xθες Δευτέρα, η Εξωτερική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας (SVR) ανέφερε, χωρίς, ωστόσο, να δίνει στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της, πως έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αναμειχθεί στις ρωσικές εκλογές. Η SVR ισχυρίστηκε, επίσης, πως οι ΗΠΑ σχεδιάζουν κυβερνοεπίθεση στο διαδικτυακό σύστημα ψηφοφορίας, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται επίσημα από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, προειδοποίησε τη Δύση πως οποιεσδήποτε προσπάθειες από ξένες δυνάμεις να αναμειχθούν στην ψηφοφορία, θα θεωρηθούν πράξη επίθεσης.

Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα το Κρεμλίνο ανέφερε πως η Ρωσία δεν θα αναμειχθεί στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 15ης Νοεμβρίου, ενώ για μια ακόμη φορά απέρριψε τα αμερικανικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα ενορχήστρωσε εκστρατείες για επηρεασμό των Αμερικανών ψηφοφόρων υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές τόσο του 2016, όσο και του 2020.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This